Aalborgtårnet

Guide: 24 timer i Aalborg

Foto: Kjetil Løite

Aalborg har noget for alle og enhver. Her er vand, kultur og gastronomi, listige spisesteder, børnevenlige oplevelser og luksusovernatning. Så invitér hele familien med på tur, tag veninderne under armen, eller smut af sted med kæresten.

24 timer i børnehøjde

Surdejsbageren i Aalborg
Camilla Bonde Riis

Giv hele familien en god start på dagen hos Surdejsbageren i Teaterkvarteret. Her er der lidt for store og små – altså god kaffe og sødt bagværk – og de har børnevenlige åbningstider: man.-lør. kl. 7.30 og søndag kl. 8.

Aalborg Zoo
@diana_aud

Så skal der brændes krudt af i Aalborg Zoo eller Klatreparken, hvor I nemt kan bruge flere timer, indtil I smutter til Penny Lane og deler oplevelserne over salat, sandwich og kager. Eftermiddagen står på kreativitet hos Art by Me, hvor I kan male på keramik.

Familie på Aalborg Streetfood
Kjetil Løite

Aftensmaden kan f.eks. spises på Pincho Nation – verdens første app-restaurant med cirkustema og små retter, der passer perfekt til små maver, eller på Aalborg Streetfood i solskin ved vandkanten. Efter en dag med fuld fart på kan I kaste jer i de bløde dyner i familieværelset på det centrale og familievenlige Kompas Hotel.

Mere sjov

- Maximum: Bowling, minigolf, legeland m.m.

- Springeren - Maritimt Oplevelsescenter

- Leos Legeland

Mere natur

- Aalborg Familie Camping - Strandparken

- Pil Tusindtunge: Thomas Dambos aalborgensiske trold på Egholm

- Vestre Fjordpark: Fri luftsbad, legeplads og café

Mere mad

- Guf og Kugler: Håndrørt gelato-is og sorbet

- KaffeFair: Kaffe, hjemmebag og frokost

- På Fjorden Bageri

24 timers kærlighed

Kunsten Museum of Modern Art
Destination NORD

Tag kæresten i hånden, og tag på tur i Aalborg. Efter en rolig start på Kunsten fuld af moderne kunst og kreativitet kan I få serveret sæsonens bedste råvarer på Brasseriet (husk at booke bord), inden turen går til havnefronten, hvor I kan slentre helt tæt på vandet.

Aalborg Havnefront - Jomfru Ane Park
Michael Damsgaard

De næste par timer nyder I på jeres værelse på Aalborgs eneste herregårdshotel, Hotel Scheelsminde, eller køber snacks og drikkevarer og sætter jer i Jomfru Ane Parken ved havnefronten og ser på aalborgenserne promenerer forbi.

Comwell Hvide Hus Aalborg
Nicolas Cho Meier

Aftenen startes på Restaurant Textur, hvor I kan smage råvarerne spille hovedrollen i de helt fantastiske retter. En gåtur senere er I på altid underholdende Aalborg Teater. Afrund dagen på Bar V på Hotel Comwell Hvide Hus med signaturcocktails, der pirrer alle sanser – en perfekt afslutning på en romantisk dag.

Mere sjov

- Aalborg Zoo

- Egholm sejlads & krobesøg

- Fjordbyen: En oase fuld af små farverige huse

Mere mad

- D’Wine Vinbar pre-dinner

- Restaurant La Locanda

- Teppanyaki hos MEAT

24 timers venindetid

Utzon center
Mette Johnsen

Brunch, design og udsigt går op i en højere enhed, når I starter dagen på Restaurant Jørn, der ligger i Utzon Center. Bagefter står der shopping på menuen: I Friis Shoppingcenter findes alt fra festkjoler til træningstøj, og i charmerende Nørregade kan I ose i design, genbrug og mode.

rooftop
Mette Johnsen

Frokostpausen holdes på toppen af Aalborg i Salling Rooftop med 360 graders udsigt over by, land og vand. Eftermiddagen foregår i North Urban Art Studio, hvor I bliver kunstnerisk forført af et sammensurium af kunst fra malere, street artists, fotografer, tatovører og keramikere.

Vaerft Cocktailbar
Familien Bühlmann

Fulde af nye input spiser I surdejspizzaer på Restaurant Fumo eller latinamerikansk mad på Restaurant Menendez – to perfekte udgangspunkter for en sjov aften. Så er det videre til Pier 5 Hotel og baren Vaerft, hvor I får byens måske bedste cocktails, inden I tager videre til Café Ulla Terkelsen og dans under diskokuglen. Slut af på Radisson Blu, der altid leverer bløde dyner og god service – og husk at bestille morgenmad til dagen derpå.

Mere shopping

- Buens Bogcafé: Littertur med fokus på LGBT+

- Danmarks smukkeste Magasin

- Aalborg Storcenter