Grøn oplevelse
©  Foto:

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kunsten er et moderne kunstmuseum og et oplevelseshus, hvor hele familien kan gå på opdagelse i kunst og kreativitet.

Kunsten – Museum of Modern Art i Aalborg er et moderne kunstmuseum, et oplevelseshus og en arkitektonisk perle i sig selv. Skabt af den finske arkitekt Alvar Aalto i samarbejde med hans hustru Elissa Aalto og den danske arkitekt, Jean-Jacques Baruël. Selvom museet har eksisteret siden 1972, står det den dag i dag stadig skarpt - ikke mindst takket være arkitekternes moderne tankegang og dermed den unikke arkitektur.

Alvar Aalto har med Kunsten skabt en helhedsoplevelse – et museum hvor arkitektur, design og kunst bliver til ét. Bygningen er udført i en let og organisk modernistisk stil med et helt unikt lysindfald. Overalt er materialevalget enestående – lige fra specialdesignede Aalto-lamper af kobber i loftet til marmor på gulv og ydermure. Og med bygningens mobile skillevægssystem er det muligt at tilpasse museet alt efter udstillingsbehov. Dette er desuden det eneste museum uden for Finland, der er tegnet af Aalto.

Kunst på Kunsten

Kunstens vægge og gulve prydes af dansk og international kunst, der bevæger sig fra 1900-tallet til nutiden. Her kan du opleve den faste samling, bestående af mere end 4000 værker, og de skiftende særudstillinger. Alt sammen placeret rundt i museets fem udstillingssale, der både findes over og under jorden.  

Kunsten er en leg

Børn og unge har en stor plads i Kunstens hjerte, og mange aktiviteter er skabt til netop dem og deres familier. I kan eksempelvis komme på Kunstjagt, hvor oplevelsen rundt på museet sker på en helt anderledes måde, Emoji-jagten, hvor værkerne pludseligt bliver beskrevet som emojis, og du skal gætte gåden - eller Familieværkstedet, hvor din egen kreativitet bliver sat på prøve. Mulighederne er mange, så det er bare om at gå i gang.   

Brasserie Kunsten

Placeret i underetagen, med en smuk udsigt over Skulpturparken og møbleret med Aaltos egne designmøbler, finder du museets café, Brasserie Kunsten. Her kan du både opleve spændende smagskombinationer fra den anerkendte kok Tina Jacobsen og nyde en kop varm chokolade, mens dagens kunstindtryk stille og roligt falder på plads.   

Ta' på kunsten om aftenen

Kunstens åbningstider tillader dig at besøge deres udstillinger om aftenen og tage del i en række spændende aktiviteter, der finder sted efter 17. Uanset om du ønsker at udforske kunst eller deltage i andre begivenheder, så er der mange muligheder for at opleve noget nyt og spændende.

Ta' Kunsten med på farten

Drømmer du om at besøge Kunsten uden fysisk at være til stede? Det kan du faktisk allerede nu – nemlig med Kunsten Podcast. Her kan du lytte til fortællinger om både Kunsten og kunsten, uanset hvor du befinder dig. Og som en ekstra bonus er det fortællinger, du ikke altid kan finde frem til på selve museet.   

Læs mere om Kunsten – Museum of Modern Art i Aalborg...

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.