©  Foto:

Egholm

Skal du en tur til Nordjylland, nærmere betegnet Aalborg, eller er du på Ø-hop rundt om i Danmark, så er den idylliske ø Egholm absolut et besøg værd! En ø fuld af skønne oplevelser hele året rundt.

Kun 5 minutters færgeoverfart fra Aalborgs travlhed ligger ø-perlen Egholm midt i Limfjorden, med kig til fastlandet på begge sider. Dette naturparadis byder på ægte ø-idyl og inviterer til et væld af oplevelser i den friske luft, samt muligheder for bespisning og overnatning. Med andre ord er Egholm det helt perfekte sted til familieudflugter, det aktive friluftsliv, fejring af store begivenheder og meget mere.

Naturoplevelser i særklasse

Gennem tiden har landskabet på Egholm udviklet sig og i dag udgøres det både af dyrket jord og vild natur, som smelter naturligt sammen i en synergi, der er med til at gøre øen helt speciel. Den vilde natur, der præger ø-billedet, danner grobund for et fantastisk, unikt og rigt dyre-og planteliv, både på landjorden og under vandet. Her kan nævnes sjældne fugle, truede planter, den totalfredet strandtudse, masser af forskelligartede krebsdyr og råvildt. Så kribler og krabler det for at opleve vilde dyr og planter i naturen, er Egholm stedet.

Vandreture og aktiviteter

Egholm er tæt på at være en bil- og cykelfri ø. For på øen findes der nemlig kun én enkel trafikåre, fra færgelejet til Egholm By, og øen indbyder derfor til, at du lader cyklen og bilen stå på fastlandet, hopper i vandrestøvlerne og går rundt på opdagelse. Dette kan du gøre på øens fire vandreruter, der leder dig ud på et ø-eventyr, hvor du kan nyde naturen og de vilde dyr helt uforstyrret. 

Foruden vandreture er øen også det oplagte sted, når det kommer til naturaktiviteter. Her kan du fange efter krabber nede ved vandkanten, hoppe i det friske vand og få dig en dukkert, tage kikkerten frem og studere øens mange fuglearter og meget mere. Derudover er der også mange hyggelige spots, der indbyder til en god, gammeldags picnic. 

Pil Tusindtunge

Besøger du Egholm, må du ikke snyde dig selv for at hilse på øens helt egen, skønne trold, Pil Tusindtunge, af kunstneren Thomas Dambo. Pil Tusindtunge er en kæmpetrold, skabt ud af genbrugstræ, der kan tale med både dyr og mennesker, og få dit ønske til at gå i opfyldelse - hvis du er heldig. Han blev skabt tilbage i 2020 og er nummer 64 på Thomas Dambos liste over trolde, der står i både ind- og udland.

Overnatning i det fri og lækre smagsoplevelser

Har du lyst til at overnatte på øen eller nyde en lækker middag med formidabel udsigt, kan Egholm også klare dette. I udkanten af Kronborg Skov, finder du nemlig øens hyggelige primitive lejrplads med tre shelters og central bålplads, der kan benyttes hele året rundt. Her er du også velkommen til at slå dit eget telt op. Derudover kan du besøge øens attraktive spisested, Restaurant Kronborg, der er kendt for både sin tilgang til at bruge lokale råvarer af god kvalitet og deres fantastiske beliggenhed, med udsigt over Limfjorden.

Fest- og konferencemuligheder

Foruden at være en ø der byder på natur- og smagsoplevelser, kan du på øen også byde op til dans eller læring. For i Egholm By ligger gården Egholm Vestergaard, der står klar til at holde din næste store fest eller konference. Her er der alt hvad du skal bruge, og du har det helt for dig selv – festsal/konferencelokale, skønne værelser, pejse- og spisestue, billardværelse og selvfølgelig god mad og vin.

En del af det danske Ø-pas

Inden du tager til Egholm, kan du mange forskellige steder finde informationer om øen og inspiration til oplevelser. Et af disse steder er blandt andet i det danske Ø-pas, der rummer nyttige oplysninger og spændende viden om alle danske øer, som kan tilgås med færge – herunder Egholm. Ø-passet er med andre ord din lille guide til en stor oplevelse.