©  Foto:

Vandrerute: Fra Frederikshavn til Skagen på 3 dage - 41 km

Denne vandretur på omkring 41 km bevæger sig fra kystbyen Frederikshavn til toppen af Danmark, Skagen. Ruten starter og slutter langs kysten, hvor man går langs stranden med en flot udsigt ud over havet. Midtvejs bevæger ruten sig ind i landet, gennem skov og åbne landskaber. Denne rute er særlig god, hvis du vil kombinere den med kulturelle oplevelser før og efter vandreturen i Frederikshavn og Skagen.

Længde: 41 km
Dage: 3 (2 dage med vandring)
Rute: Nordsøstien
Stop på ruten: Frederikshavn, Ålbæk, Skagen
Transport til og fra: Du kan komme med offentlig transport fra Aalborg til Frederikshavn. Ved slutpunktet i Skagen er det muligt at tage tog tilbage til Frederikshavn eller direkte til Aalborg.

Dag 1 – Ankomstdag i Frederikshavn
Første dag er der mulighed for at opleve kystbyen Frederikshavn, der har sin egen helt specielle stemning; takket være sin maritime historie, idylliske beliggenhed og rå æstetik. Hvis I bevæger jer mod Pikkerbakkerne, kan I fra den helt unikke platform få den bedste udsigt over Frederikshavn.

Forslag til overnatning i Frederikshavn
Oplev Frederikshavn
Nyd udsigten fra Pikkerbakkerne

Dag 2 – Frederikshavn til Ålbæk (ca. 21 km)
Den første vandredag begynder med en kort strækning langs kysten, med mulighed for at hoppe en tur i vandet. Herefter bevæger ruten sig ind i landet gennem et Natura 2000-område, åbne landskaber og skov.

Forslag til overnatning i Ålbæk
Oplev Ålbæk

Dag 3 – Ålbæk til Skagen (ca. 20 km)
Fra at have oplevet det dejlige landskab med skov og marker, vil en stor del af denne dags vandring være langs kysten og i sandet underlag med udsigt ud over havet. Før slutpunktet i Skagen nås, er der fra kysten mulighed for at tage en lille badetur. En del af ruten mellem Ålbæk og Skagen er et Natura 2000-område. Ved ankomst i Skagen har du mulighed for at tage offentlig transport tilbage til Frederikshavn eller videre til f.eks. Aalborg.

Forslag til overnatning i Skagen
Oplev Skagen