6 gode råd til en grønnere ferie

Her er 6 råd til, hvordan du kan få en grønnere ferie i Nordjylland.

1. Overnatning: Vælg en af destinationens mange miljømærkede overnatningssteder, eller forhør dig hos dit ønskede overnatningssted, om der arbejdes med miljøvenlige tiltag. Du kan også tjekke om de er Green Key certificeret.
2. Mad: Spis lokale, gerne økologiske, råvarer og minimer dit forbrug og madspild. På restauranter kan de kigge efter det økologiske mærke og bede om en doggybag til evt. madrester. Det er helt ok at tage rester med hjem.
3. Pakkeliste: På din pakkeliste kan der tilføjes drikkedunk og madkasse. Så du undgår engangsplast og anden unødig emballage, når du pakker mad til dagens vandretur.
4. Transport: Vælge en grønnere transportform til og fra destinationerne. Læs mere om offentlig transport i Nordjylland her.
5. Affald: Sorter dit affald – forhør dig på overnatningsstedet, hvordan du skal deponere dit affald korrekt. Under dagens tur kan du samle skraldet og sorterer det når du ankommet til dit overnatningssted.
6. Naturen: Når man færdes i naturen, er det vigtigt at have en sporløs færden. Det betyder at der ikke må efterlades affald og man skal tage hensyn til naturen ved ikke at forstyrre fugle eller andre dyr. Hvis du vil overnatte i naturen og lave bål, så brug etablerede overnatningsmuligheder som shelter og efterlad ikke spor efter bålet.