Udsigten fra et tog

Transport i Nordjylland

Foto: Nordjyllands Trafikselskab

Skal du og familien besøge Nordsøen Oceanarium? Det Grå Fyr? Skagen? Eller noget helt andet. Så lad bilen stå og rejs med offentlig transport eller tag cyklen. Det er godt for såvel miljøet som den grønne samvittighed!

Offentlig transport

NT - Nordjyllands Trafikselskab - tilbyder både busser og tog til en stor del af de turistattraktioner og byer, du gerne vil besøge på ferien i Nordjylland. På rejseplanen.dk finder du ruter og afgangstider, og på NT’s billet-app NT Billet kan du købe billetter, der gælder til både bus og NJ-tog. Endelig kan du, hvis du har aftalte penge, betale kontant i bussen, eller vælge at benytte det landsdækkende Rejsekort.

Med offentlig transport kan du slappe af og være sammen med familien uden at skulle bekymre dig om trafikken. Og skulle I beslutte at nyde et lille glas til frokost, kan I tage bussen hjem igen med god samvittighed. Aalborgs bybusdrift er skiftet til at blive 100 procent elektrisk, med omstillingen fra dieseldrevne busser til emissionsfri elbusser bliver luftkvaliteten forbedret i Nordjyllands hovedstad.

Hvis bussen enten ikke kører på det tidspunkt, hvor du har behov  – eller ikke kører helt hen til det sted, du skal hen – har NT en særlig service, Flextrafik, hvor du kan bestille en Flextur fra A til B eller bestille en Plustur via rejseplanen.dk, hvis du skal længere ud end stoppestedet rækker til.

Togfører kigger ud fra sit tog

Grøn Søndag

Med en Grøn Søndag billet kan du rejse ubegrænset med bus og tog i hele Nordjylland på udvalgte søndage

Foto: Nordjyllands Trafikselskab
Find din rejse med Rejseplanen

Find din rejse

Foto: Nordjyllands Trafikselskab
Busser på motorvejen

Nordjyllands trafikselskab

Foto: Nordjyllands Trafikselskab
Tre mennesker der cykler i bakker

Tag cyklen med

Foto: Niclas Jessen
Flextrafik

Flextrafik

Foto: Nordjyllands Trafikselskab
Skagen Station

Plustur

Foto: Nordjyllands Trafikselskab