Får
Jyske Ås

En grønnere ferie

Foto:Et_Nyt_Kapitel &Frederik Sørensen
Udforsk oplevelser, hoteller og aktiviteter, der yder en ekstra indsats for at beskytte vores planet og skabe mindeværdige oplevelser med et grønnere fodspor.

Hvad betyder certificeringerne?

Green Key Logo
Green Key Logo

GREEN KEY er turismens internationale miljømærke, der tildeles til turistvirksomheder, som gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

Green Key gør det let for dig at finde og vælge grønne hoteller, vandrehjem, feriecentre og konferencesteder. 

Hvis virksomheden vil opnå Green Key, skal en række kriterier efterleves.

  • obligatoriske kriterier, som skal opfyldes inden tildelingen 
  • pointkriterier, som giver 1 til 5 point, afhængig af kriteriets vægtning. Alle obligatoriske kriterier og min. 40 % af de relevante pointkriterier skal være opfyldt ved tildelingen. 

En forudsætning er, at stedet lever op til relevant og gældende miljølovgivning, bygningsreglement, spildevandsbekendtgørelsen etc.

Green Attraction logo
Green Attraction logo

Green attraction

GREEN ATTRACTION er et målrettet miljømærke for attraktioner.

GREEN ATTRACTION belønnes til attraktioner, der gør en ekstra indsats for at være grønne og passe på miljøet. Alle attraktioner med GREEN ATTRACTION skal opfylde en lang række kriterier om miljøvenlig drift.

Kriterierne er opdelt i:

  • Obligatoriske kriterier, hvor alle skal opfyldes
  • Pointkriterier, hvor 40 % af kriterierne skal opfyldes

Der er 17 hovedområder. De første 13 vedrører de fleste attraktioner, mens de sidste 4 vedrører særlige dele af attraktioner.

Green Sport Facility
Green Sport Facility

Green Sport Facility

GREEN SPORT FACILITY er et miljømærke for idrætsanlæg, som sportshaller, svømmeanlæg, sportspladser, skøjtehaller og arenaer.

Ordningen er en søster-ordning til Green Key, som findes på hoteller og som følger samme tankegang, principper og kontrolforanstaltninger.

GREEN SPORT FACILITY belønner anlæg, der tænker bæredygtigt og gør en ekstra indsats for at passe på miljøet og lokal området. Det sker ved både at gøre en indsat i forhold til eget anlæg, men også ved at informere og arbejde for at brugere, foreninger og samarbejdspartnere bidrager til og støtter op om det bæredygtige arbejde.

Svanemærket logo
Svanemærket

Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke og en af verdens skrappeste og mest ambitiøse miljøcertificeringer.

Svanemærket er et holistisk mærke. Det betyder, at det ser på alle relevante miljøparametre i hele produktets livscyklus; fra råvarer, produktion og brug til genbrug, recirkulering og affald.

På den måde fremmer Svanemærket cirkulær økonomi, effektiv brug af ressourcer og biodiversitet – og reducerer klimabelastningen og brugen af skadelige kemikalier.

Det økologiske spisemærke logo
Det økologiske spisemærke

Det økologiske spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder. Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke. Spisemærket findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).