Gå til indhold
Ålbæk Havn

Ålbæk - lysets landsby

Foto: Ålbæk Havn

Mellem Frederikshavn og Skagen ligger den lille by Ålbæk. Her kan du opleve den omkringliggende, smukke natur og besøge den charmerende fiskeri- og lystbådehavn.

Ålbæk ligger på Skagen Odde, midt mellem Skagen og Frederikshavn, og nyder derfor godt af både det særlige lys og naturen i det nordøstlige Vendsyssel. Ålbæk var oprindeligt et fiskerleje og byder på masser af autentisk stemning i den charmerende havn, der rummer både fisker- og lystbåde. På havnen kan man købe frisk fisk på kajen, som man så kan tage med sig hjem til grillen ved et af de mange lokale feriehuse eller på en af de tre campingpladser, der ligger i kort afstand fra byen.

Midt i det hele 

Ålbæk ligger bekvemt ved Skagensbanen, så fra stationen midt i byen kan man være i både Skagen og Frederikshavn på 20 minutter. Men der er også masser af grunde til at blive, hvor man er. På begge sider af den hyggelige havn strækker de hvide sandstrande sig så langt øjet rækker. Med lavt og roligt vand uden farlige revler og understrømme – perfekt for børn og deres forældre. Stranden i Ålbæk har Blåt Flag og dermed alt, hvad man som badegæst kan begære.

Oplevelser til alle

Ålbæk er en god base for oplevelser i Nordjylland. Omkring byen er naturen helt speciel og lokker med både flade strandenge, Ålbæk Klitplantage, Råbjerg Mose og Råbjerg Mile, Europas nordligste vandremile og det tætteste, man på vores breddegrader kommer på en ægte ørken. Dog uden eksotiske dyr. Dem er der til gengæld masser af i familieparken Farm Fun tæt på Ålbæk, en hyggelig dyrepark med legeland, hvor man kan møde alle de kendte danske husdyr foruden kænguruer, emuer, hængebugssvin, påfugle og mange andre.

Mød os her: