©  Foto:

Vandrerute: Fra Hals mod nord, vest og syd - 41 km

En vandretur for dig, der gerne vil have en fast base. Fra Hals, som ligger ud til hav og fjord, er der mulighed for vandreture mod nord, vest og syd. Her vil du kunne opleve vandreture langs den flotte kyst, unikke moser og en lille sejltur med færgen, der sejler over Limfjorden.

Dage: 4 (3 dage med vandring)
Rute: Nordsøstien og Hals Mose
Transport til og fra: I kan komme med bus fra Aalborg til Hals.

Dag 1: Ankomst til Hals
Første dag er der mulighed for at tage på oplevelse i den charmerende lille havneby, Hals. Her kan I se det store hvalgab, som gaber over en af byens gader, eller gå på opdagelse mellem de små fiskerhuse, hvor gaden "Lille Jomfru Ane Gade" findes.

Forslag til overnatning i Hals
Oplev Hals

Dag 2: Mod nord, Nordsøstien mod Hou og hjem igen. (ca. 15 km)
Her er vandreturen fra Hals til Hou og hjem igen. Turen går langs Nordsøstien, og I vil opleve den flotte overgang fra skov til strand. Når I ankommer til Hou, kan I gøre et stop inden turen går tilbage mod Hals. I Hou kan nyde en is eller frokost, evt. med udsigt til Hous flotte naturhavn. Hvis I gerne vil forlænge jeres vandretur, er det muligt at fortsætte nordpå af Nordsøstien.

Oplev Hou

Dag 3: Mod vest, Hals Mose rundt. (vælg mellem 5, 10 eller 12,5 km)
På jeres vandretur i Hals Mose vil I opleve en helt unik natur, med bl.a. sumpbirkeskov og duften af våd og fugtig skovbund. På denne rute kan I selv vælge, om I vil gå 5, 10 eller 12,5 km. Ruterne går i en ring og ender derfor ved startpunktet. Hvis I vil forlænge jeres vandretur, kan den korte rute f.eks. kombineres med den lange.

Hals Mose

Dag 4: Mod syd, Nordsøstien mod Dokkedal og hjem igen (ca. 14 km)
Denne vandretur begynder med en flot tur over Limfjorden på 5 min med Hals/Egense-færgen. Fra kajen i Egense starter dagens vandretur mod Dokkedal og hjem igen. Her vil I vandre i et Natura 2000-område, langs kysten og i et flot åbent landskab. Hvis I gerne vil forlænge jeres vandretur, er det muligt at fortsætte sydpå af Nordsøstien.