Pige på strand

Hou - et sandt ferieparadis

Foto: Mette Johnsen

Hou er rig på ægte feriestemning ved den lokale lystbådehavn, den lækre strand eller i den omkringliggende flotte natur.

Hou er en havn på Aalborg Kyst, som også omfatter, Hals, Egense og Dokkedal. Havnen er forholdsvis lille med plads til 175 både, men stemningsfuld, og med alle nødvendigheder for sejlere lige ved hånden. Men Hou er ligesom de andre byer på kysten kendt for noget helt andet; nemlig nogle af Nordeuropas fineste strande.

Find jeres egen øde ø

På strandene fra Hou til Bisnap og Hals, er der dømt ferieparadis for alle pengene. Sandet er lyst og fint, vandet er rent, og bølgerne små og venlige. Og man skal langt ud, før det bliver dybt, så man kan roligt lade de små tumle i vandkanten. Hvis de da ikke hellere vil bygge slotte i sandet eller slå sig løs i klitterne. I modsætning til Vesterhavet, der æder sig ind på stranden, så er Kattegat anderledes gavmild. Her skyller sand og ler imod kysten og skaber nye muligheder. I form af store og små øer. Som man kan vade imellem, indtil man finder den perfekte til dagens solbadning.

Masser af aktiviteter

På stranden er der plads til både spil og leg, fordybelse og aktiviteter. De mange sommerhuse i området har givet et godt grundlag for arrangementer og oplevelser, og det skorter hverken på isboder, legepladser, minigolf, gallerier eller fysiske udfordringer. Naturen er i sig selv et besøg værd. Med den smukke kyst i læ af store skovområder. Og med en sol, der vild med dans på ikke så få morgener. Her er der oplevelser til lands og til vands – for både store og små.

Det skal du se i Hou

Teglværkssøerne
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Teglværkssøerne

Teglværkssøerne er et skønt naturområde, hvor der tidligere blev gravet ler til Teglværket. Herved opstod flere, naturlige søer, med et rigt fugle-og planteliv. Teglværkssøerne ligger ved Gandrup.

 

Læs mere
Hou Sydstrand
Foto: Enjoy Nordjylland

Hou Sydstrand

Hou Sydstrand danner rammen om den hyggelige havn. Stranden ligger mellem Hou og Bisnap. Den er præget af de bevoksede, høje klitter ud til den hvide sandstrand. 

Læs mere
Hou Lystbådehavn
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Hou Lystbådehavn

Hou Havn ligger direkte ud til Kattegat. Det er et gammelt fiskerleje, hvor fiskeri foregik direkte fra stranden. Havnen blev bygget i 1946, og en lystbådehavn stod færdig i slutningen af 1980erne.

 ...

Læs mere
Koldkær Skov
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Koldkær Skov

Koldkær Skov, der er ejet af Aalborg Kommune, ligger mellem Hou og Hals og udgør tilsammen over 60 ha. Skoven når ud til Kattegat og var for mange år siden et område hovedsageligt beplantet af hede.

...
Læs mere