Gå til indhold
Pige på strand

Hou - et sandt ferieparadis

Foto: Mette Johnsen

Hou er rig på ægte feriestemning ved den lokale lystbådehavn, den lækre strand eller i den omkringliggende flotte natur.

Hou er en havn på Aalborg Kyst, som også omfatter, Hals, Egense og Dokkedal. Havnen er forholdsvis lille med plads til 175 både, men stemningsfuld, og med alle nødvendigheder for sejlere lige ved hånden. Men Hou er ligesom de andre byer på kysten kendt for noget helt andet; nemlig nogle af Nordeuropas fineste strande.

Find jeres egen øde ø

På strandene fra Hou til Bisnap og Hals, er der dømt ferieparadis for alle pengene. Sandet er lyst og fint, vandet er rent, og bølgerne små og venlige. Og man skal langt ud, før det bliver dybt, så man kan roligt lade de små tumle i vandkanten. Hvis de da ikke hellere vil bygge slotte i sandet eller slå sig løs i klitterne. I modsætning til Vesterhavet, der æder sig ind på stranden, så er Kattegat anderledes gavmild. Her skyller sand og ler imod kysten og skaber nye muligheder. I form af store og små øer. Som man kan vade imellem, indtil man finder den perfekte til dagens solbadning.

Masser af aktiviteter

På stranden er der plads til både spil og leg, fordybelse og aktiviteter. De mange sommerhuse i området har givet et godt grundlag for arrangementer og oplevelser, og det skorter hverken på isboder, legepladser, minigolf, gallerier eller fysiske udfordringer. Naturen er i sig selv et besøg værd. Med den smukke kyst i læ af store skovområder. Og med en sol, der vild med dans på ikke så få morgener. Her er der oplevelser til lands og til vands – for både store og små.

Mød os her: