Joller ved Hals

Hals - ferie ved Limfjordens udmunding

Foto: Mette Johnsen

I Hals kan du opleve både Limfjorden og Kattegat, da byen ligger ved Limfjordens udmunding. Byen er en lille og charmerende havneby med hyggelige gader og masser af liv. Nyd den maritime stemning, spring i havet få kilometer fra bymidten og tag en tur gennem byens små, snoede gader.

Hals ligger, hvor Kattegat møder Limfjorden, og byder foruden kilometerlange, børnevenlige strande nord byen og smukke skovarealer, på stemning og oplevelser en masse. Fra havnen kan man tage færgen over fjorden til Egense, og fortsætte ned ad Aalborg kyst til Dokkedal og de vilde oplevelser i Lille Vildmose.

Indbydende små gader

Hals er en charmerende lille havneby og centrum i et stort ferieområde med mere end 4.000 sommerhuse. Stemningen er hyggelig i de små gader, hvor man ikke behøver at kigge langt efter spændende butikker og steder, hvor man kan stille sin sult og tørst. På havnen er der som regel liv og glade dage, men også udsigt til både hav og fjord, og rum til eftertænksomhed.

Midt i Hals findes byens vartegn: en hvalkæbe fra en blåhval, som blev skudt i Barentshavet i 1868 af Kaptajn C. Klitgaard fra Hals og sat op foran hans hjem på torvet. I dag er den erstattet af en glasfiberkopi, mens originalen opbevares på Statens Kunsthistoriske Museum, hvor den er beskyttet mod vejr og vind.

Velkommen på Skansen

Hals har takket være sin strategiske placering ved indsejlingen til Limfjorden en lang og glorværdig historie. Det bliver man mindet om ved det historiske skanseanlæg Hals Skanse, som blev opført i 1653 – 54 på ordre fra kong Frederik den 3. Anlægget havde til formål at sikre den dengang eneste indsejling til Limfjorden i tilfælde af krig.

Tøjhuset fra den gamle skanse er i dag museum og i høj grad et besøg værd. Udover krigshistorie fortælles hele historien om Hals; fra dengang byen var et lille fiskerleje til i dag. Museet er selvbetjent og har åbent alle årets dage – med gratis adgang for alle.

Det skal du se i Hals

Bisnap Strand
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Bisnap Strand

Stranden mellem Hou og Bisnap er ca. 6 kilometer lang. Det er børnevenlige strande med hvidt sand og en svagt skrånende strandkant som byder voksne såvel som børn velkommen i de dejlige omgivelser.

Læs mere
Bunkerne på Nordmandshage
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Bunkerne på Nordmandshage

På den yderste spids mellem Kattegat og Limfjordens indsejling ligger der tre bunker-anlæg fra 2. Verdenskrig. Bunkerne havde til formål, at overvåge indsejlingen til Limfjorden.

Læs mere
Hvalkæberne
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Hvalkæberne

Den nye hvalkæbe er fremstillet i glasfiber i dens originale mål af elever fra Techcollege. De originale hvalkæber opbevares på Statens Kunsthistoriske Museum, hvor de kan beskyttes mod vind og vejr.

...
Læs mere
Hals Cykelmuseum
Foto: VisitAalborg

Hals Cykelmuseum

Hos Hals Cykelmuseum kan du få et sjældent tilbageblik i cyklens historie. Samlingen byder på mange flotte gamle cykler, og du kan være sikker på at de alle har en god historie.

Læs mere
Hals Museum
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Hals Museum

Hals Museum er en del af Nordjyske Museer og ligger på den historiske skanse i Hals. På Hals Museum fortælles Hals bys historie, hvor Limfjorden og havet har spillet en vigtig rolle.

Læs mere