Familie på Pamlestranden

Frederikshavn - den moderne kystby

Foto: Destination NORD

Frederikshavn udgør den perfekte base til din ferie, hvorfra du nemt kan udforske resten af Nordjylland. Byen er enestående med et rigt udvalg af shopping- og spisemuligheder, bunkere, betagende natur og endda Danmarks eneste palmestrand.

Frederikshavn har sin egen helt specielle stemning; takket være sin maritime historie, idylliske beliggenhed og ikke mindst færgeruterne til Sverige, Norge og Læsø. 

De mange besøgende i byen (ca. fem millioner om året) har lagt grunden til et omfattende handelsliv, hvor man bl.a. kan shoppe amok i en af landets længste gågader, og hvor naturen åbner for et væld af oplevelser og aktiviteter både til lands og til vands.

Verdens nordligste palmestrand

Det startede i 2004 med 30 palmer. I dag er der 100 i det hvide sand på Danmarks mest eksotiske badestrand. På en sommerdag, hvor solen skinner fra en skyfri himmel, kan man godt føle sig hensat til Caribien; men det er Kattegat, og Danmark, når det er allerdejligst.

Udsigt til oplevelser for alle

Fra den unikke platform, der med form som Skagens Gren strækker sig ud fra Pikkerbakken i den sydlige ende af byen, er der en bjertagende udsigt over Frederikshavn og Kattegat. Og i området kan man besøge både kystmuseum, bunkermuseum og militære stillinger, foruden dyrepark og botanisk have. Ved indkørslen til Port of Frederikshavn, som er en af Danmarks vigtigste erhvervshavne, minder Krudttårnet om, at Frederikshavn engang hed Fladstrand. Og om, hvorfor frederikshavnerne hvert år går all in på historien og inviterer til forrygende og farverige Tordenskjoldsdage.

7 km. nord for Frederikshavn, i den lille fiskerby Strandby, er der dømt ægte nordjysk idyl. Med en hyggelig havn, der summer af aktivitet, takket være de lokale kuttere og om sommeren de mange lystbåde. Strandby har eget badehotel og lokale restauranter, plus en fiskeriauktion, som er åben for besøgende.

Det skal du se i Frederikshavn

Liste
Kort
Kystmuseet Bangsbo
Foto: Kystmuseum Bangsbo

Kystmuseet Bangsbo

Kystmuseet Bangsbo ligger i den gamle hovedgård, der kan dateres tilbage til 1364.

Læs mere
Palmestranden
Foto: Mette Johnsen

Palmestranden

Palmestranden er Frederikshavns bynære og børnevenlige badestrand med mange aktivitetsmuligheder og en nærmest sydlandsk stemning. Her kan du slappe af i palmernes skygge.

Læs mere
Arena Nord
Foto: Arena Nord

Arena Nord

Arena Nord er et kultur-, konference- og sportscenter beliggende midt i Frederikshavn.

Læs mere
Nordre Skanse
Foto: Peter Jørgensen

Nordre Skanse

Nordre Skanse er Fladstrands første fæstningsanlæg, der blev bygget af tyske tropper i årene 1627-29.

Læs mere
Krudttårnet
Foto: Krudttårnet

Krudttårnet

Krudttårnet, der er Frederikshavns vartegn, blev bygget helt tilbage i år 1690 og var det centrale bygningsværk i citadellet Fladstrand. Citadellet er en fæstning og den blev bygget tilbage i år 1653....

Læs mere
Frederikshavn Kunstmuseum og Exlibrissamling
Foto: Frederikshavn Kunstmuseum

Frederikshavn Kunstmuseum og Exlibrissamling

Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling er et museum for nutids- og samtidskunst fra ind- og udland.

Læs mere
Knivholt Hovedgård
Foto: Knivholt Hovedgård

Knivholt Hovedgård

I Vendsyssel lige uden for Frederikshavn, på vej mod Hjørring ligger Knivholt Hovedgaard.

Læs mere
Cloostårnet
Foto: Destination Nord

Cloostårnet

På en klar dag kan du se Skagen i nord, Læsø i øst, Jyske Ås i syd og Rubjerg Knude i vest. Faktisk hele Vendsyssel ligger for dine fødder fra landsdelens højeste udsigtspunkt, 160 m over havet.

Læs mere
Bangsbo Botaniske Have
Foto: Botanisk Have

Bangsbo Botaniske Have

Bangsbo Botaniske Have er beliggende i den sydlige udkant af Frederikshavn omgivet af skov og Bangsbo å i et meget spændende landskab formet af istiden ved den gamle herregård Bangsbo. 

Læs mere