Gå til indhold
Pikkerbakken i Frederikshavn

Frederikshavn – altid på toppen

Foto: Destination NORD

De fleste kender byen som et trafikknudepunkt, men Frederikshavn rummer meget mere. Her er der usædvanligt mange shoppe- og spisemuligheder og endda Danmarks eneste palmestrand.

Jul i Frederikshavn

Jul i Frederikshavn

Foto: Destination NORD

Frederikshavn har sin egen helt specielle stemning; takket være sin maritime historie, idylliske beliggenhed og ikke mindst færgeruterne til Sverige, Norge og Læsø. 

De mange besøgende i byen (ca. fem millioner om året) har lagt grunden til et omfattende handelsliv, hvor man bl.a. kan shoppe amok i en af landets længste gågader, og hvor naturen åbner for et væld af oplevelser og aktiviteter både til lands og til vands.

Verdens nordligste palmestrand

Det startede i 2004 med 30 palmer. I dag er der 100 i det hvide sand på Danmarks mest eksotiske badestrand. På en sommerdag, hvor solen skinner fra en skyfri himmel, kan man godt føle sig hensat til Caribien; men det er Kattegat, og Danmark, når det er allerdejligst.

Udsigt til oplevelser for alle

Fra den unikke platform, der med form som Skagens Gren strækker sig ud fra Pikkerbakken i den sydlige ende af byen, er der en bjertagende udsigt over Frederikshavn og Kattegat. Og i området kan man besøge både kystmuseum, bunkermuseum og militære stillinger, foruden dyrepark og botanisk have. Ved indkørslen til Port of Frederikshavn, som er en af Danmarks vigtigste erhvervshavne, minder Krudttårnet om, at Frederikshavn engang hed Fladstrand. Og om, hvorfor frederikshavnerne hvert år går all in på historien og inviterer til forrygende og farverige Tordenskjoldsdage.

7 km. nord for Frederikshavn, i den lille fiskerby Strandby, er der dømt ægte nordjysk idyl. Med en hyggelig havn, der summer af aktivitet, takket være de lokale kuttere og om sommeren de mange lystbåde. Strandby har eget badehotel og lokale restauranter, plus en fiskeriauktion, som er åben for besøgende.

Mød os her: