©  Foto:

Cloostårnet

På en klar dag kan du se Skagen i nord, Læsø i øst, Jyske Ås i syd og Rubjerg Knude i vest. Faktisk hele Vendsyssel ligger for dine fødder fra landsdelens højeste udsigtspunkt, 160 m over havet.

Nordjyllands højeste udsigtspunkt
I bakkerne højt hævet over Frederikshavn ligger Cloostårnet. Udkigget øverst oppe rejser sig 160 meter over havet - hvor selve tårnet er 60 meter højt og ligger i Flade Bakker.

En af byens mere velhavende indbygger, købmand og konsul Christian Cloos testamenterede ved sin død i 1914 området i Flade Bakker, samt et penge beløb til Frederikshavn Kommune med krav om, at et udkigstårn skulle være opført senest i 1962, ellers ville pengegaven i stedet tilfalde Provinshandelsstandens Understøttelsesforening. I tiden inden tårnet blev bygget var mange projekter strandet på økonomisk eller politisk misstemning. Kun kravet om realisering senest i 1962 tvang en beslutning igennem.

Tårnet var til minde om hans forældre Konsul Christian Ludvig Cloos og Oline Henriette Cloos.
Det blev indviet 18. april 1962 (21 år efter Købmand Clooses død) og har siden stået som et vartegn for Frederikshavn, synligt for alle verdenshjørner, når man nærmer sig byen.

Tårnet er i dag udsigtstårn. Der er formidabel udsigt over Frederikshavn og en stor del af Vendsyssel. I klart vejr ses Skagen og Råbjerg mile i nord, Rubjerg knude ved vestkysten, Jyske ås i syd og Kattegats øer; Kølpen, Deget og Hirsholmene og Læsø i øst. Et åndeløst smukt landskab.

Tårnet har en indvendig trappe med 315 trin og elevator.

Området omkring tårnet er fredfyldt. Her er opstillet borde og bænke, hvor man kan nyde sin medbragte mad eller tilberede den på den faste grill på pladsen. Derudover forefindes der også en iskiosk og legeplads til børnene.

Det er muligt at finde vandrestier til Vandværksskoven og Bangsbo-området.

Åbningstider