Aalborg Tårnet

Nyd en dag i skønne Aalborg

Foto: Kjetil Løite

Trænger I til en pause fra hverdagen? Til en dag med oplevelser for alle sanser? Så kom til Aalborg og oplev byen. Besøg byens restauranter, oplev de mange street art-værker på byens gavle, eller lad jer friste i de spændende lokale forretninger.

En dag med oplevelser og afslapning

Penny Lane Café i Aalborg
Mette Johnsen

Brunch på Penny Lane Café

På Penny Lane Café finder du både café, konditori, bageri og boutique. Brød og kager er naturligvis hjemmebagt, ligesom marmelade, pesto og andet også er hjemmelavet – og med stor kærlighed til håndværket og de gode råvarer. Så start dagen med en lækker brunch på Penny Lane Café.

Shop løs i de hyggelige gågader

Er der noget som at shoppe i en storby? At gå på jagt i spændende butikker blandt alle de nye forårs-styles, eller efter årets vintagefund i en tjekket genbrugsbutik. I Aalborg er der shopping for enhver smag og pengepung. Masser af små specialbutikker, populære mærkevarebutikker, supermarkeder, stormagasiner og -centre.

Salling Rooftop i Aalborg
Mette Johnsen

Nyd udsigten over både by og fjord på Salling ROOFTOP

Midt i Aalborg finder du Salling ROOFTOP - en 1400 kvadratmeter stor, rustik og urban bypark på toppen af Aalborg. På Salling ROOFTOP finder du desuden en Skywalk, som er en glasrampe i mere end 30 meters højde, som stikker ud fra bygningen, så man kan stå og kigge ned på Algade.

Mortens Kro
Mortens Kro

Smørrebrød i verdensklasse på Mortens Kro

Mortens Kro er ikke bare kendt for sit smørrebrød i verdensklasse; restauranten er også stedet, hvor du får pirret alle dine sanser. Spændende temaer, gourmetophold med overnatning – det hele oplever du på Mortens Kro!

Tiger i Aalborg Zoo
Sussi Køber

Få nye vilde venner i Aalborg Zoo

På gåben finder du Aalborg Zoo et kvarter fra byens centrum, hvorfor det er oplagt at bruge haven som et åndehul og en unik ramme til at opleve de vilde dyr helt tæt på, når de udfolder sig i naturtro omgivelser. I Zoo er der hver dag sjove og lærerige oplevelser med de mange eksotiske, og i mange tilfælde truede, dyr.
Vestre Fjordpark
Enjoy Nordjylland

Hop ud i det blå ved Vestre Fjordpark

Lige ude for Aalborg midtby ligger Vestre Fjordpark, der er Aalborgs fantastiske svar på et stort friluftsbad og aktivitetsområde. Her er der et væld af muligheder for at skabe en uforglemmelig dag.

Aalborg Street Food
Enjoy Nordjylland

Spis verden rundt på Aalborg Street Food

Hos Aalborg Street Food er der samlet 16 forskellige køkkener, som alle leverer autentisk mad med inspiration fra hele verden. Her er gastronomiske oplevelser og lokale råvarer i højsædet.

Koncert
Palle Westergreen

Natteravn? Oplev fantastiske koncerter, teater og meget mere i Aalborg

Den lille storby Aalborg er byen, hvor der stort set altid er spændende events i kalenderen – året rundt. Uanset om du er til livemusik i byens gader, et stort karneval, markeder, oplevelser for børn, gadeteater eller noget helt andet, kan du opleve det, når du besøger byen. Bare kig i kalenderen!

En dag med kunst og kultur

Behag din smag
Sascha

Drik en lækker kaffe på Behag din Smag

Behag din Smag på Gabels Torv er en kaffebar, hvor der er stor fokus på kvaliteten og håndværket – eksempelvis med kaffebønner ristet efter egne profiler. Her kan du også nyde en indbydende kop varm Valhrona chokolade eller en lækker øko the.

Aalborg Havnefront
Adam Lehn

Gå en tur langs havnefronten

Aalborgs havnefront er ikke bare et åndehul midt i byen – et sted med mulighed for gåture langs fjorden. Det er også et område i konstant forandring og udvikling. Det er her, du for alvor oplever Aalborgs skyline og dermed også byens forandring fra livlig industriby til aktiv kulturby.

Musikkens Hus i Aalborg
Mette Johnsen

Kom inden for i Musikkens Hus

Uanset om du er til jazz, klassisk musik eller rock, er Musikkens Hus svær at komme udenom. Beliggende på Aalborgs havnefront med frit udsyn over Limfjorden finder du nordjydernes musikalske samlingspunkt i en markant og spændende bygning tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.

Utzon Center i Aalborg
Mette Johnsen

Besøg Utzon sidste mesterværk

Utzon Center er en oplevelse såvel udvendigt som indvendigt. Centret, der blev tegnet af den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon sammen med sønnen Kim Utzon, blev hans sidste værk, og bygningen står i dag som et markant vartegn i Aalborg. Indvendigt kan du opleve spændende udstillinger for såvel børn som voksne, der gør jer klogere på arkitektur – og på Jørn Utzon. 

Restaurant JØRN
Per Bille

Spis frokost med udsigt over Limfjorden på Restaurant JØRN

På den moderne frokostrestaurant Restaurant JØRN, der ligger i Utzon Center, får du ikke bare en skøn udsigt over Limfjorden; du får også en lækker frokost tilberedt af årstidens friske lokale råvarer.

Street art i Aalborg
Kim Mikael Jensen

På opdagelse i det udendørs galleri

Med mere end 75 street art-værker er Aalborg et stort og imponerende udendørs galleri. Gå på opdagelse i de mange værker med den digital guide "Aalborg Street Art Walk" i hånden.

De syngende træer
Enjoy Nordjylland

Gå en tur bland de Syngende Træer i Kildeparken

Besøg Kildeparken ved Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor kendte musikere fra ind- og udland  - eksempelvis Sir Cliff Richard - har plantet træer. En stander ved hvert træ indeholder et lille medley af kunstnerens mest kendte musik. Så kom og besøg De Syngende Træer; eneste park i verden med syngende træer!

Se spændende udstillinger på Kunsten - Alvar Aaltos mesterværk

Efter en dejlig gåtur er det tid til at besøge Kunsten der byder på moderne kunst i verdensklasse. De helt enestående rammer er skabt af den finske stjernearkitekt Alvar Aalto i samarbejde med hans hustru Elissa Aalto og den danske arkitekt Jean-Jaques Barúel. Lige nu kan I opleve den helt aktuelle prisvindende udstilling "MARMOR" med værker af Auguste Rodin, Bertel Thorvaldsen, Asger Jorn og mange flere samt udstillingen "Gernes x Kirkeby". Slut besøget af med en kop kaffe og et stykke lækkert kage i Brasserie Kunsten.

Restaurant Fusion i Aalborg
Restaurant Fusion

Spis en enestående middag på Restaurant Fusion

Centralt placeret på Aalborgs havnefront finder du Restaurant Fusion, der byder på både lækre menuer med flere retter og sushi, hvis du er til en særlig middag oplevelse. En restaurant, der blender det bedste fra det danske og internationale køkken.

Struktur
Struktur

Cocktails på Struktur

Slut aftenen af med en lækker cocktail - eller måske flere - på Struktur som laver nogle af byens allerbedste espresso martini i dejlige omgivelser.