©  Foto:

Middelalderdage på Voergaard Slot

Velkommen til Middelalderdage på Voergaard Slot. Tag hele familien med på tidsrejse, helt bestemt til sommeren 1533, hvor Biskop Stygge Krumpen holder marked på Voergaard.

Sommeren er dejlig på Voergaard. Biskoppen Stygge Krumpen af Børglum og hans vedsoverske jomfru Elsebeth Gyldenstierne nyder nogle dage på deres fæstning med voldgrave, palisademure og det høje, stærke stenhus i nordøstre hjørne, mens der er marked på Voergaard. Der er besøg af mange håndværkere, gøglere og handelsfolk, som har noget at tilbyde. Biskoppens krigsfolk larmer, mens de gejstlige og nonnerne fra Hundslund priser den hellige Jomfru.

Her er aktiviteter for hele familien og mulighed for at gøre indkøb i boderne og få en snak med de mange middelalder-mennesker og lære meget mere om Middelalderen.

Med sværdet i hånd er du klar til at træde ind i historien og drage afsted til de traditionsrige årlige Middelalderdage på Voergaard Slot. Slottet bliver vakt til live og skikkelser fra middelalderen vil bevæge sig rundt i og omkring slottet. I løbet af dagene kan du blandt meget andet opleve musik og gøgl, håndværk og fortælling, mad og drikke, legeplads og hygge, krudt og kugler, smukke møer og raske svende, stærke landsknægte og kolde øl. Og mange, mange andre indtryk og oplevelser.

Der kommer hvert år ca. 25.000 - 30.000 mennesker på besøg i Middelalderen. Det er et godt sted for børnefamilier, der gerne kommer 3 til 4 generationer sammen – ja, mange har det ligefrem som en fast tradition! Hvad kunne være bedre end at tage en madkurv og et tæppe med og hygge under lindetræerne ved Danmarks smukkeste herregård? For slet ikke at tale om alle de oplevelser, alle i familien kan glæde sig til. Tag hele familien med på tidsrejse til Middelalderen.

Middelalderdage afvikles i samarbejde med foreningen Voergaard Levende Historie.

Middelalderdagene holder åbent fra 13. – 20. juli kl. 10.00-17.00.