©  Foto:

Vikingemuseet Lindholm Høje

Lindholm Høje ved Aalborg er Nordeuropas største gravplads fra yngre jernalder og vikingetid, og den er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra denne periode.

Gravpladsen på Lindholm Høje Den var i brug fra omkring år 400 e.Kr. til cirka år 1000, og de mange stensætninger på højen markerer næsten 700 brandgrave.

Indenfor på Vikingemuseet Lindholm Høje kan du opleve vikingernes liv i området. Udstillingen tager udgangspunkt i de fundne oldsager, og her kan du opleve, hvordan man på Lindholm Høje holdt kvæg, dyrkede marker, byggede og indrettede huse, og hvordan man levede i dagligdagen. Herunder kan man blandt andet opleve, hvordan man lavede mad, vævede stof og handlede, foruden alle de andre daglige gøremål - du kan fx besøge et vikingehus eller sejle et vikingeskib.

Døden har også været en del af livet for beboerne på Lindholm, og udstillingen fortæller om de særlige skikke og traditioner, man tyede til, når én af de lokale døde.

Den anden del af udstillingen på museet fortæller om oldtiden i Limfjordslandet. Den er bygget op i temaer, der tilsammen tegner et billede af oldtidsmenneskets handlinger, behov og ønsker i den østlige del af Limfjordslandet.

Her kommer du via sanserne tættere på fortidens mennesker. Der er både traditionelle montrer med autentiske genstande og store anskuelighedstegninger af illustratoren Erik Sørensen, der har genskabte øjeblikke fra blandt andet Bejsebakken i Aalborg og Sebbersund, mens der ved jernalderlandsbyen og i mosen er store skærme med skiftende billeder, der viser årstiderne og døgnets forskellige lysindtryk.

Museet har desuden en velassorteret museumsbutik, der blandt andet sælger kopier af originale vikingesmykker fundet på Lindholm Høje samt uldvarer, bøger og mjød.

Praktiske informationer

- Der er gratis parkering
- Kørestolsbrugere kan anvende den gamle indgang ved Vikingevej eller lågen ved parkeringspladsen
- Der findes også et handicaptoilet

Læs mere om Vikingemuseet Lindholm Høje eller book en rundvisning her

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.