Par foran Street art i Aalborg

Nyd 48 timer i skønne Aalborg

Foto: Kjetil Løite

Trænger I til en pause fra hverdagen? Til et par dage med oplevelser for alle sanser? Så kom til Aalborg og nyd byen i en weekend. Besøg byens restauranter, oplev de mange street art-værker på byens gavle, eller lad jer friste i de spændende lokale forretninger.

Dag 1

Behag din smag
Sascha

Drik en lækker kaffe på Behag din Smag

Behag din Smag på Gabels Torv er en kaffebar, hvor der er stor fokus på kvaliteten og håndværket – eksempelvis med kaffebønner ristet efter egne profiler. Her kan du også nyde en indbydende kop varm Valhrona chokolade eller en lækker øko the.

Juleshopping i Aalborg
Nicolas Cho Meier

Shop løs i de hyggelige gågader

Er der noget som at shoppe i en storby? At gå på jagt i spændende butikker blandt alle de nye forårs-styles, eller efter årets vintagefund i en tjekket genbrugsbutik. I Aalborg er der shopping for enhver smag og pengepung. Masser af små specialbutikker, populære mærkevarebutikker, supermarkeder, stormagasiner og -centre.

Restaurant JØRN
Per Bille

Spis frokost med udsigt over Limfjorden på Restaurant JØRN

På den moderne frokostrestaurant Restaurant JØRN, der ligger i Utzon Center, får du ikke bare en skøn udsigt over Limfjorden; du får også en lækker frokost tilberedt af årstidens friske lokale råvarer.

Par foran Utzon Center i Aalborg
Destination NORD

Besøg Utzon sidste mesterværk

Utzon Center er en oplevelse såvel udvendigt som indvendigt. Centret, der blev tegnet af den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon sammen med sønnen Kim Utzon, blev hans sidste værk, og bygningen står i dag som et markant vartegn i Aalborg. Indvendigt kan du opleve spændende udstillinger for såvel børn som voksne, der gør jer klogere på arkitektur – og på Jørn Utzon. 

Aalborg Havnefront
Adam Lehn

Gå en tur langs havnefronten

Aalborgs havnefront er ikke bare et åndehul midt i byen – et sted med mulighed for gåture langs fjorden. Det er også et område i konstant forandring og udvikling. Det er her, du for alvor oplever Aalborgs skyline og dermed også byens forandring fra livlig industriby til aktiv kulturby.

Musikkens Hus i Aalborg
Mette Johnsen

Kom inden for i Musikkens Hus

Uanset om du er til jazz, klassisk musik eller rock, er Musikkens Hus svær at komme udenom. Beliggende på Aalborgs havnefront med frit udsyn over Limfjorden finder du nordjydernes musikalske samlingspunkt i en markant og spændende bygning tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.

Pingvin
Visit Aalborg

Nyd verdenstapas på Restaurant Pingvin

Er du til tapas, skal du besøge Restaurant PINGVIN, der har mere end 15 års erfaring i at forkæle gæsternes ganer med fantastiske tapas, der har hentet inspiration fra alverdens køkkener. 

Søgård bærer meter af øl
Destination Nord

Smag lokalbrygget øl på Søgaards Bryghus

Kom indenfor i varme og autentiske omgivelser i Aalborgs midtby og smag lækker lokalbrygget øl, gin og/eller få en bedre frokost på Søgaards Bryghus. Her er restaurant, pub, bryggeri og destilleri.

Koncert
Palle Westergreen

Det sker i Aalborg

Den lille storby Aalborg er byen, hvor der stort set altid er spændende events i kalenderen – året rundt. Uanset om du er til livemusik i byens gader, et stort karneval, markeder, oplevelser for børn, gadeteater eller noget helt andet, kan du opleve det, når du besøger byen. Bare kig i kalenderen!

Dag 2

Par på Penny Lane i Aalborg
Destination NORD

Brunch på Penny Lane Café

På Penny Lane Café finder du både café, konditori, bageri og boutique. Brød og kager er naturligvis hjemmebagt, ligesom marmelade, pesto og andet også er hjemmelavet – og med stor kærlighed til håndværket og de gode råvarer. Så start dagen med en lækker brunch på Penny Lane Café.

Street art i Aalborg
Kim Mikael Jensen

På opdagelse i det udendørs galleri

Med mere end 75 street art-værker er Aalborg et stort og imponerende udendørs galleri. Gå på opdagelse i de mange værker med den digital guide "Aalborg Street Art Walk" i hånden.

Mortens Kro
Mortens Kro

Smørrebrød i verdensklasse på Mortens Kro

Mortens Kro er ikke bare kendt for sit smørrebrød i verdensklasse; restauranten er også stedet, hvor du får pirret alle dine sanser. Spændende temaer, gourmetophold med overnatning – det hele oplever du på Mortens Kro!

Kunsten - Alvar Aaltos mesterværk

Efter en lækker frokost er det tid til at besøge Kunsten der byder på moderne kunst i verdensklasse. De helt enestående rammer er skabt af den finske stjernearkitekt Alvar Aalto i samarbejde med hans hustru Elissa Aalto og den danske arkitekt Jean-Jaques Barúel. Lige nu kan I opleve den helt aktuelle udstilling "Drøm og fortrængning" med værker af den grønlandsk-danske kunstner Pia Arke samt udstillingen "Formens magi – design og kunst". Slut besøget af med en kop kaffe og et stykke lækkert kage i Brasserie Kunsten.

De syngende træer
Enjoy Nordjylland

De Syngende Træer i Kildeparken

Besøg Kildeparken ved Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor kendte musikere fra ind- og udland  - eksempelvis Sir Cliff Richard - har plantet træer. En stander ved hvert træ indeholder et lille medley af kunstnerens mest kendte musik. Så kom og besøg De Syngende Træer; eneste park i verden med syngende træer!

Restaurant Fusion i Aalborg
Restaurant Fusion

Restaurant Fusion

Centralt placeret på Aalborgs havnefront finder du Restaurant Fusion, der byder på både lækre menuer med flere retter og sushi, hvis du er til en lettere frokost. En restaurant, der blender det bedste fra det danske og internationale køkken.

Struktur
Struktur

Cocktails på Struktur

Slut aftenen af med en lækker cocktail - eller måske flere - på Struktur.