Budolfi kirke og aalborg tårnet
Bratten Strand

Bæredygtighed i nordjysk turisme

Foto:Destination NORD&Daniel Brandt Andersen
I Destination NORD vil vi sammen med turismens aktører skabe en mere bæredygtig destination.

Verdens 7. mest bæredygtige turistdestination

Aalborg blev i 2023 kåret som den 7. mest bæredygtige turistdestination på ’The Global Destination Sustainability Index’ (GDS-index). Rangeringen er især vigtigt for erhvervsturismen i Aalborg og har direkte indflydelse på byens evne til at tiltrække internationale konferencer og kongresser. Læs mere her.

GDS-Index

 

Værktøjskasse til dit arbejde med bæredygtighed

Vil du gerne i gang med at arbejde med bæredygtighed, har vi her samlet en værktøjskasse der gør det lettere for dig at kickstarte arbejdet med bæredygtighed.

Gå en grønnere fremtid i møde – med hjælp fra Erhvervshus Nordjylland

Har din virksomhed brug for nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod grøn omstilling? Har I brug for en tilskudsvoucher til privat rådgivning eller investeringer på vejen mod jeres grønne omstilling? Læs mere om SMV:Grøn og SMV:Grønne Kompetencer og kontakt Erhvervshus Nordjylland, som er klar til at hjælpe.

SMV:Grøn

 

SMV:Grønne Kompetencer

 

Kontakt dit lokale erhvervshus, som bidrager med vejledning, henviser til en relevant rådgiver og hjælper dig med at søge puljer til bæredygtig udvikling.

Sådan arbejder vi med at ’holde orden i eget hus’

Hos Destination NORD har vi netop lanceret en ny bæredygtighedsstrategi som er en integreret del af vores destinationsstrategi. Bæredygtighedsstrategien er afgørende for vores forretningsstrategi, da den sikrer, at vi arbejder mod bæredygtige og ansvarlige mål, der ikke kun gavner destinationens virksomheder, men også miljøet og samfundet som helhed.

Integreringen af bæredygtighed i forretningsstrategien sikrer, at vi altid tager hensyn til både de kortsigtede og langsigtede miljømæssige, sociale og økonomiske konsekvenser af vores aktiviteter.

Den nye bæredygtighedsstrategi bygger på en holistisk tilgang til bæredygtighed. Klima og miljø har længe været en integreret del af Destination NORDs eksterne virke. Nu kommer der større fokus på, at vi både skal skabe grøn, social og økonomisk impact for virksomheder og samfund, så turismens værdiskabelse kan komme så mange til gavn som muligt i vores destination.

Internt skal vi fortsat arbejde med at skabe orden i eget hus og skabe miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighedsinitiativer bl.a. gennem Green Tourism Organization-certificeringen, UN Global Compact og GDS-Index’et. Du kan læse mere om vores bæredygtighedsarbejde herunder:

Kom med på rejsen

Her kan du se et udsnit af andre firmaer vi enten hjælper lige nu, eller har hjulpet på vej til at blive mere bæredygtig.

Har du brug for hjælp vedr. bæredygtighed?

Vi står altid klar til at guide dig og din virksomhed i en mere bæredygtig retning. Vi kan helt konkret hjælpe dig med:

  • Finde og søge screenings- og strategipuljer og -forløb målrettet grøn omstilling
  • Igangsætte bæredygtighedsrejsen og give input til hvor I med fordel kan bevæge jer hen
  • Finde og søge relevante miljømærkninger og -certificeringer
  • Sætte dig i kontakt med relevante konsulenter

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har gode råd til vores miljøarbejde og vores bæredygtighedsindsatser.

Anne Voss

Sustainability Manager

anne@aalborgcvb.dk

Green Tourism Organization

Foto:Green Tourism Organization

Vi er certificeret efter Green Tourism Organization

Green Tourism Organization er en certificeringsordning, der udspringer af HORESTAs Green Key-certificering og har fokus på bæredygtig turisme. Green Tourism Organization-certificeringen fungerer som et supplement til og promovering af, hvad vi allerede har udrettet inden for den grønne omstilling og styrker samtidig den grønne tråd til andre dele af turistbranchen, der har iværksat grønne initiativer. Læs mere

Se vores certificering her

UN Global Compact

Foto:UN Global Compact

Vi tilslutter os UN Global Compact

Vi er stolte af at forpligte os til FN's Global Compact, hvilket understreger vores engagement i bæredygtighed og etisk forretningspraksis i turistbranchen. Ved at integrere Global Compacts principper i vores arbejde stræber vi efter at skabe en mere retfærdig, sikker og bæredygtig destination for medarbejdere, gæster og lokalsamfundet. Læs mere