©  Foto:

Cykeltur: Limfjordsruten på 6 dage – 194 km

Oplev Limfjordsruten på cykel. En 6-dages rejse over 194 km gennem Danmarks betagende fjordlandskaber. Denne rundtur starter og slutter samme sted, giver fleksibilitet til at tilpasse ruten, og byder på krydsninger af Limfjorden og smuk dansk natur. Perfekt for dem, der søger eventyr og skønhed på to hjul.

Dage: 7 dage (6 dage på cykel)
Rute: Limfjordsruten
Længde: ca. 194 km

Tilpas ruten til dig: Denne rute er rund, hvilket betyder at den starter og ender det samme sted. Derfor er det muligt at ændre startpunktet til et andet stop på ruten. Hvis du gerne vil på en mindre cykeltur er det også muligt at gøre ruten kortere ved f.eks. at have start i Aalborg. Fra Aalborg er der to muligheder. Første mulighed er turen mod Hals, øst, som er en 2 dagstur på 75 km. Anden mulighed er fra Aalborg mod Løgstør, vest, som er en tur på 4 dage på 119 km.

Beskrivelse af ruten: Limfjordsruten er samlet omkring 600 km lang – på denne tur vil du opleve 191 km af den. Når du cykler Limfjordsruten, får du mulighed for at opleve smuk dansk natur og et stort sammenhængende fjordsystem med vige, bredninger og sunde. Kilometer antallet pr. dag varierer fra 23 km til 42 km. På ruten vil du opleve at krydser Limfjorden to gange, ved Aggersund broen og med Hals-Egense Færgen.

Ankomst dag: Hals På ankomstdagen er der mulighed for at tage på oplevelse i den charmerende lille havneby, Hals. Her kan I se det store hvalgab som gaber over en af byens gader, eller gå på opdagelse mellem de små fiskerhuse hvor gade ”Lille Jomfru Ane Gade” findes.

Forslag til overnatning i Hals

Dag 1 på cykel: Hals til Aalborg (ca. 39 km)
Den første cykeldag er en af de længere på 39 km. Her bevæger cykelruten sig af hyggelige landeveje langs Limfjorden og ind mod Aalborg, hvor der vil være nogle km langs mere trafikeret vejen. Ved ankomst til Aalborg er der et bredt udvalg af overnatningsmuligheder, samt et pulserende byliv.

Forslag til overnatning i Aalborg
Oplev Aalborg

Dag 2 på cykel: Aalborg til Skovsgård (ca. 42 km)
Cykelturens anden dag bevæger sig ud af Nordjyllands hovedstad og mod byen Skovsgård. På ruten vil man bl.a. opleve at cykel i et natura 2000 område og over Gjøl dæmning. At cykel på dæmningen er en helt speciel opleves, da man er omsluttet af vand på begge sider af vejen.

Forslag til overnatning i Skovsgård

Dag 3 på cykel: Skovsgård til Løgstør (ca. 23 km)
Cykelruten fra Skovsgård mod Muslingen byen Løgstør er en af cykelturens korte distancer. Dagens cykeltur krydser Limfjorden via den arkitektoniske Buebro, Aggersundbroen.

Oplev Løgstør

Dag 4 på cykel: Løgstør til Nibe (ca. 31 km)

På cykelturen fra Løgstør mod Nibe vil du blandt andet opleve at cykle igennem Vår Skov samt få et glimt af et minde fra fortiden ved Sebbersund. Vikingetidens største handelsplads er nemlig beliggende i Nordjylland i form af Sebbersund Vikingeby. Der er ikke mange spor tilbage i dag, men for de interesserede kan det være en lille oplevelse.

Forslag til overnatning i Nibe
Oplev Nibe
Vikingebyen

Dag 5 på cykel: Nibe til Aalborg (ca. 23 km)
I udkanten af Nibe ligger Vokslev Kalkgrav, som er en naturhistorisk oplevelse man kan få med inden dagens cykeltur begynder. Vokslev Kalkgrav er et nationalt geologisk interesseområde af naturstyrelsen. Her er det muligt at gå på opdagelse i den gamle kalkgrav, og hvis man er heldig kan man finde søpindsvin, søliljer, bryozoer eller brachiopoder. Dagens cykeltur ender i Aalborg hvor der er mulighed for at tage ud og opleve storbyen.

Forslag til overnatning i Aalborg
Vokslev Kalkgrav
Oplev Aalborg

Dag 6 på cykel: Aalborg til Hals (ca. 36 km)
Dagens cykeltur er den sidste på denne rute. Her går turen fra Aalborg mod Egense, hvor man krydser Limfjorden med Hals Egense færgen for at lande tilbage i Hals. Cykelturen bevæger sig skiftevis igennem åbent landskab og små byer langs Limfjorden. Hvis man har mod på en lidt længere cykeltur, er det muligt at lave en afstikker og opleve Lille Vildmose. Ved ankomst i Hals er det muligt at tage en overnatning mere eller drage hjem samme dag. 

Forslag til overnatning i Hals