Nibe

Nibe - ægte købstadsidyl

Foto: Palle Westergreen

Nyd charmen i den smukke, gamle by ved Limfjorden; med hyggelige huse, snoede gader, brostensbelagt torv og maritim stemning på havnen. Nibes historie går helt tilbage til 1300-tallet, men sin egentlige betydning fik byen først i 1500-tallet takket være det omfattende sildefiskeri.

Hvor meget silden har fyldt i det lille samfund, får man en idé om i byens våbenskjold, der består af 3 sølvblanke sild, og i den årlige sildefest, som hver sommer tiltrækker folk fra nær og fjern.

Midt i naturen

Nibe ligger naturskønt mellem Nibe Bredning og de bakkedrag, som strækker sig fra Skalskoven i Nord til Lundbækskoven i syd. Her er der mulighed for både vandreture og ægte fordybelse, med mindre man kommer, når den årlige Nibe Festival, også kaldet ”Den lille fede”, løber af stablen. Her forvandles Skalskoven til Danmarks fjerdestørste og efter sigende hyggeligste musikarena. 

Bindingsværk og shopping-hygge

Oprindeligt var Nibe tæt sammenbyggede huse opført i bindingsværk med stråtag, men det ændrede to store brande ved i 1765 og 1806. Byen har stadig mange smukke, gamle huse, men nu med røde tegltage og smukke, klassiske vinduer. I de hyggelige gader er der både dagligvare- og specialbutikker, og flere spisesteder og caféer. Og rundt om i byen kan man opleve kunst af Nibes berømte søn Thorvald Odgaard, hvis skulpturer foruden i Nibe skaber glæde i bl.a. Aalborg Zoo og ved indgangen til Marselisborg Slot. I 1997 debuterede Thorvald Odgaard som smykkedesigner, og hans smykker sælges stadig lokalt i Nibe.

Det skal du se i Nibe

Liste
Kort
Nibe Festival
Foto: Kim Mikael Jensen

Nibe Festival

Nibe Festival er blandt Danmarks seks største musikfestivaler og udgøres af fire dage med god musik, god stemning og glade mennesker. Dertil kommer festivalcamp og diverse barer, caféer og boder.

Læs mere

Vokslev Kalkgrav og Huul Mølle

Vokslev Kalkgrav blev i 1984 udpeget som et nationalt geologisk interesseområde af naturstyrelsen. Her er det muligt at gå på opdagelse i den gamle kalkgrav, og hvis man er heldig kan man finde søpind...

Læs mere
Sebbersund Vikingeby
Foto: Destination NORD

Sebbersund Vikingeby

Ved Sebbersund - tæt ved Nibe og Aalborg - kan du skimte et minde fra fortiden. Vikingetidens største handelsplads er beliggende i det nordjyske i form af Sebbersund Vikingeby.

Læs mere
Halkær Mølle Naturcenter
Foto: VisitAalborg

Halkær Mølle Naturcenter

Halkær Mølle Naturcenter er et naturformidlingscenter med tilhørende udstillingslokaler. Temaet for udstillingerne i den gamle lade er livet på landet 1900-1950. Centret ligger 10 km syd for Nibe.

Læs mere
Troldkirken
Foto: VisitAalborg

Troldkirken

På en bakkeknold ved Limfjorden ligger en af landets flotteste langdysser i folkemunde, kaldet Troldkirken. Langdyssen er fra yngre stenalder beliggende ved Sønderholm, cirka 12 km. vest for Aalborg.

Læs mere