Udsigtstårn i Lille Vildmose

Vinterferie i Nordjylland for hele familien

Foto: Nicolas Cho Meier

Vinterferien i Nordjylland er spækket med oplevelser for hele familien for alle sanser – og ikke mindst for de yngste.

Aktiviteter i vinterferien for hele familien

Vi har samlet en buket af sjove aktiviteter i vinterferien for både store og små. Lad jer inspirere her.

Aalborg Zoo - Falk
Foto: Aalborg Zoo

Vinterferie i Aalborg Zoo

Du er inviteret indenfor på vinterferie i Aalborg Zoo. I Zoo er der ikke to dage der er ens og byder uanset årstid på skønne oplevelser for hele familien. Der vil altid være masser aktiviteter i haven, hvor bl.a. dyrepassere fortæller om dagligdagen i zoo, så du både kan blive klogere og godt underholdt. Gennem engageret formidling deler Aalborg Zoo ud af sin store viden, naturglæde og store indsats for naturbevaring, så havens gæster får indsigt i denne vigtige del af Zoos arbejde.

Læs mere
Børn i Nordsøen Oceanarium
Foto: Nordsøen Oceanarium

Sov med klumpfiskene

Gå på opdagelse blandt fascinerende dyr, se klumpfisk, hajer og stimefisk blive fodret i det gigantiske Oceanarium. Kig en legesyg sæl i øjnene og kom i nærkontakt med havet ved rørebassinet. Oplev Oceanariet om natten, prøv at fodre nogle af akvarierne, og fald i søvn mens I ligger og kigger på fiskene.

Læs mere
Kystmuseet Bangsbo Fort
Foto: Kystmuseet Bangsbo Fort

Bliv spion for en dag

Er du god til at holde på hemmeligheder, kan du snige dig omkring uden at blive set og er du hurtig til at finde en dækhistorie? Så har du måske det, der skal til for at blive bunkerspion! Kom og hjælp modstandsbevægelsen og spionér på tyskernes bunkerbyggerier på Bangsbo Fort.

Læs mere
Børn på Kunsten i Aalborg
Foto: Cathrine Ertmann

Leg med Kunsten

Der er Kunst-Lab med fnugrulletryk og skattejagt med kreative opgaver. Du kan blive kunst-detektiv på kunstjagt eller få en kunstkuffert under armen og tage på eventyr på egen hånd på hele museet. I Brasserie Kunsten serverer vi børnefavoritter og lækkerier til de voksne. 

Læs mere
Piger der spiser candyfloss i Karolinelund
Foto: Nordjyske Museer

Vinterferie hos Nordjyske Museer

Oplev den ægte tivolistemning fra det kendte Tivoliland Karolinelund, med candyfloss og popcorn til børnene, på Aalborg Historiske Museum. Eller tag ud til Vikingemuseet Lindholm Høje og besøg det lille skeletværksted, hvor man kan udgrave sit eget minikranium.

Kom til årets sjoveste fastelavnfest på Kystmuseet

Kom og vær med til årets sjoveste fastelavnsfest på Kystmuseet! Her bliver katten slået af tønden og der bliver leget forskellige fastelavnslege som i gamle dage. Vi kårer også den bedste udklædning, så vi glæder ost il at se en masse festlige og kreative fastelavnsdragter!

Læs mere

Få en masse frisk luft med en oplevelse på hesteryg

Kom med på en skøn ridetur gennem skoven, naturen og terrænet omkring Fårup. Der er rideture for både erfarne og let øvede ryttere, samt trækture til de allermindste eventyrere. Du kan enten komme på ridetur i Fårups smukke natur eller en rolig og hyggelig træktur gennem Fårups skove.

Læs mere
Ubåd ved Springeren - Maritimt oplevelsescenter
Foto: Enjoy Nordjylland

Besøg ubåden Springeren

Springeren Maritimt Oplevelsescenter er fyldt med oplevelser for hele familien denne vinterferie. Besøg for eksempel ubåden Springeren, tag på skattejagt eller besøg det kreative værksted, hvor du kan lave et snefnug

Læs mere

Klovnen der bare ikke var særlig sjov

Tag børnene i hånden og kom med på en munter tur i cirkus, når Aalborg Teater byder velkommen til årets børneforestilling om en klovn, der ikke er som de fleste andre klovne

Læs mere

Street Art – få en ”wauw”-oplevelse

Tag hele familien med på ekspedition i byens rum og find nogle af de mere end 75 imponerende murmalerier på facaderne rundt om i Aalborg. Brug den digitale walk på enjoynordjylland.dk og få kunst i storskala.

Læs mere

Oplev Aalborg i børnehøjde med din smartphone

Er I klar til at opleve Aalborg med leg, spænding og en lille smule gys undervejs? Så tag mobiltelefonen i hånden og bliv guidet rundt til de sjoveste, gratis oplevelser for børn i Aalborg. 

Læs mere
Sally far
Foto: Arena Nord

Sallys far

Nordjyske Bank og Frederikshavn Teaterforening præsenterer: Sallys far, der er sygt pinlig. Med over en halv million solgte bøger er Sallys Far-bøgerne en af landets mest populære børnebøger lige nu. Sallys far er sygt pinlig. F.eks. når han får den skøre idé at han vil være youtuber, eller når han beslutter sig for at han ikke gider at være voksen, så han og Sally må bytte roller. Han er også en vildt dårlig taber, og når han får mandeinfluenza, er det Sally, der må sørge for, at han får kiks og kakaomælk. Men kedelig ? DET er Sallys far ikke!

Læs mere
Buller Billet
Foto: Aalborg Storcenter

Skattejagt i Aalborg Storcenter

Giv børnene en sjovere vinterferie med vores populære Buller Billet for kun 50kr. Lad børnene gå på skattejagt efter 10 spændende gaver i Aalborg Storcenter med deres eget skattekort, som viser vejen til 10 forskellige butikker, som hver står klar med en gave til børnene. Billetten kan indløses fra fredag den 16. februar til og med søndag den 25. februar 2024. Du kan i disse dage afhente dine gaver i butikkerne i centret.
 

Læs mere
Hus på Læsø
Foto: @Et_Nyt_Kapitel

Vinterferie på Læsø

Skal vinterferien bruges på dejlige Læsø? Her får du ro, luft og natur – og du får unikke oplevelser på saltsyderi, på hesteryg eller wellness i kirken.

Besøg DGI Huset i Nordkraft og slip det indre klatredyr ud

Hele uge 8 er Megahallen i DGI Huset ombygget til et kæmpe spring-, motorik- og klatrelegeland for hele familien. Så hvis man har brug for at få brændt noget krudt af, er der rig mulighed for at hoppe, klatre og lege en hel masse hér. 

Læs mere

Se den næste aktivitet her