Kunsten

Foto:Diana Aud

Kunst- og kulturoplevelser i Nordjylland

Nordjylland byder på en mangfoldig kultur. De nordjyske museer har kunst i verdensklasse, Aalborg arkitektur med internationalt format, og også slotte, herregårde og kirker i det nordjyske er en oplevelse for sig.

Her finder du et stort og inspirerende udvalg af både ny kunst og gamle klassikere, fede koncerter og inspirerende foredrag, museer med historie og storslået arkitektur. Så uanset om du er interesseret i dansk eller international kunst, vikinger, exlibris, comedy, skæve indslag eller populære navne, er der masser af muligheder for at blive godt underholdt, lære noget nyt eller lære endnu mere.

Kunstmuseer og gallerier i det østlige Nordjylland

Liste
Kort

KUNSTEN - Museum Of Modern Art Aalborg

Oplev fantastisk kunst på Kunsten, en af Danmarks arkitektoniske perler tegnet af den verdensberømte arkitekt Alvar Aalto. Her får du moderne kunst i verdensklasse fra ind- og udland – og tag endelig børnene med. Der er masser af sjove aktiviteter og kreative værksteder, både for store og små. Museet holder længe åbent tirsdag, onsdag og torsdag, hvor der altid sker et eller andet ekstra – f.eks. Summer Lounge med afslappet stemning, livemusik, streetfood, talks og pop op-events.

Skagen museum
Foto: Destination NORD

Skagens Kunstmuseer

Kunst i Danmarks nordligste by. Oplev kunsten lige dér, hvor den blev skabt. Du kan altid finde skagensmalernes ikoniske malerier, og i 2023 kan du besøge en særudstilling om Marie Krøyers billedkunst, indretning og design. Besøg selve museet, og kig også forbi de to kunstnerhjem Anchers Hus og Drachmanns Hus.

Frederikshavn Kunstmuseum
Foto: Frederikshavn Kunstmuseum

Frederikshavn Kunstmuseum

Nordens eneste museum for exlibris-kunst. I midten af Frederikshavn træder du ind i et paradis for kunst- og exlibris-interesserede. Museet har skiftende spændende udstillinger og verdens største samling af exlibris, der er et ofte kunstnerisk ejermærke i en bog – hele 250.000 originale eksemplarer.
 

Læsø Kunsthal
Foto: Læsø Kunsthal

Læsø Kunsthal

Læsø Kunsthal inviterer dig til skiftende udstillinger med samtidskunst hen over sommeren, og i Luddes Hus og på færgen Margrete Læsø kan du nyde den kunst, Kunstforeningen hjælper til øen.

Dronninglund Kunstcenter
Foto: Dronninglund Kunstcenter

Dronninglund Kunstcenter

Midt i naturen finder du en særpræget museumsbygning fuld af inspirerende udstillinger med fx maleri, akvarel og glaskunst. Besøg også den lille café og galleributikken.

Voergaard Slot
Foto: Mette Johnsen

Voergaard Slot

Voergaard Slot fra 1481 har en stor kunstsamling med blandt andet Rafael og Goya. Tag med på rundvisning, og se fx ’Les Diamants de la Couronne’, udviklet i samarbejde med Jim Lyngvild.

Udstillinger lige nu

Flere kulturoplevelser?

Find flere oplevelser indenfor kunst og kultur, ved at udforske vores kulturhuse, spillesteder, teatre og biografer.

Det sker lige nu

Street art i Aalborg

Street art i Aalborg

Foto: Kim Mikael Jensen

Tæt på kulturen i Nordjylland

Liste
Kort
Aalborghallen i Aalborg Kongres & Kultur Center: AKKC
Foto: Aalborg Kongres & Kultur Center

AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

Er du til standup, koncerter, klassisk musik, opera, ballet, teater, musical, revy eller forestillinger for børn? Du finder det hele her! Med tre scener og over 100 danske og internationale kulturoplevelser om året byder Aalborg Kongres & Kultur Center dig indenfor. AKKC er det eneste eventsted i Danmark, der er certificeret med verdensmålcertificering og den internationale standard ISO 20121.

Efterårsferie på Utzon Center
Foto: Per Bille

Utzon Center

Utzon Center er et helt unikt og fantastisk sted, hvor du nemt kan fylde timer med ny viden, interessante vinkler og anderledes tænkning. Indtil start november kan du fx besøge ’Super Dansk’ med fokus på håndværk og kunst, og har du børn, anbefaler vi, at du tager dem med og slipper dem løs i arkitekturens verden fuld af børnevenlige aktiviteter. Slap af i ben og hoved i Restaurant Jørn med et stille glas i gårdhaven eller mad med udsigt til Limfjorden.

Kulturhus Kappelborg
Foto: Birgitte Borén

Kulturhus Kappelborg

Kappelborg er Skagens kulturhus – fuldt af muligheder for alle aldre. Kom indenfor, og find blandt andet bibliotek, biograf, udstillingssal og arrangementer inden for musik, teater og foredrag.

Foto: Lindholm Høje Museet

Nordjyske Museer

Besøg gravpladsen på Lindholm Høje, hvor de mange stensætninger markerer næsten 700 grave. Tag videre på Vikingemuseet, hvor du kan lære mere om vikingernes liv og om oldtiden i området. Du kan også hoppe med på en byvandring med fokus på f.eks. middelalder, hekse eller pest og få svar på alverdens spørgsmål til fortidens Aalborg.

Kystmuseet Bangsbo Fort
Foto: Kystmuseet Bangsbo Fort

Nordjyllands Kystmuseum

Nordjyllands Kystmuseum består af fire fantastiske museer: Oplev søfart i Bangsbo, se alt om livet for Skagens fiskere, hør om middelalderbyen Sæby, og gå på opdagelse i bunkerne ved Frederikshavn.

Aalborg Teater
Foto: Allan Toft

Aalborg Teater

Teater i historiske rammer. I bygningen fra 1878 kan du opleve forestillinger til både børn og voksne, der sætter tanker i gang om stort og småt, mens du er godt underholdt.

Regan VEST Ring 1
Foto: Lars Horn, Nordjyske Museer

Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Besøg den hemmelige bunker. Den atomsikre bunker Regan Vest blev hemmeligt opført i 1960’erne med det formål, at regeringen, embedsmænd og den siddende regent i tilfælde af en atomkrig havde et sted at søge til. Bunkeren står uberørt og kan besøges på guidede ture – husk at købe billet på forhånd!

Musikkens Hus i Aalborg
Foto: Enjoy Nordjylland

Musikkens Hus

Forkæl dine ører, og nyd alt fra musik og musicals til foredrag og livsfortællinger i smuk arkitektur med udsigt over Limfjorden. Musikkens Hus huser også Aalborg Symfoniorkester.