Gå til indhold
©  Foto:

Aalborg Teater

I Teaterkvarteret i Aalborg ligger det anerkendte og velrenommeret teater, Aalborg Teater, der leverer blændende oplevelser til alle aldre. Dette er nærmere betegnet et teater i kunstnerisk særklasse!

Aalborg Teater blev etableret tilbage i 1878 og er med sin lange historie og centrale placering blevet en vigtig kulturinstitution i byen. Som teater under Kulturministeriet har Aalborg Teater ligeledes fundet plads som hele Nordjyllands teater og er en sværvægter, når det kommer til forestillinger af høj klasse.

Hele året rundt inviterer Aalborg Teater derfor indenfor til alt fra de store danske, klassiske dramaer og eventyrlige fortællinger til nyere dansk dramatik og musicals. For ikke at nævne mindre og mere intime arrangementer, der er en stor publikumsmagnet. Programmet bevæger sig med andre ord indenfor forskellige genre og byder på oplevelser for både børn og voksne.

Aalborg Teaters Scener

Aalborg Teater rummer 3 faste scener med hver sit særpræg. På Store Scene kan du opleve de store produktioner, mens du i salen både kan se og mærke teatrets historie og sjæl. Lille Scene er derimod teatrets alternative spillerum, der har den specielle karakter, at rummet kan ændres alt efter hvad, der skal spilles. Er du til mere kunstneriske eksperimenter og intimteater står Mindste Scene klar til at levere dette.

Foruden disse tre scener bliver teatres hyggelige café, Teatercaféen, også af og til brugt som teaterrum. Dette sker når den intime Caféscene bliver stillet op. Her spilles de mindre forestillinger i en uformel atmosfære, hvor publikum kan nyde et glas vin over et godt grin.   

Fremragende skuespillere

Aalborg Teater er et af de teatre i Danmark, der har det største antal fastansatte skuespillere. De skrå brædder bliver nemlig betrådt af et fremragende ensemble, af både gamle kendinger og nye ansigter, der over sæsonen også får besøg af en række gæsteskuespillere. Med mange dygtige skuespillere og fire scener, er der rig mulighed for at opleve fantastiske forestillinger for enhver smag.

Teatercaféen

Har du lyst til en helhedsoplevelse, hvor alle sanser kommer i spil, så er et besøg på Aalborg Teater også her en oplagt mulighed. For foruden fantastiske og tankevækkende forestillinger, kan du hos Aalborg Teater også nyde velsmagende retter i Teatercaféen. Teatercaféen står klar til både at serverer pausedrinks samt lækre retter fra et sæsonbaseret menukort, både før og efter forestillingerne – alt efter dagen. Teatercaféen har desuden det Økologiske Spisemærke i bronze.

Rundt på teatret

Er du en gruppe der skal ind og se en forestilling, og rigtig godt kunne tænke jer, at krydre besøget med en rundvisning rundt på teatret inden, så har I mulighed for lige netop dette – for Aalborg Teater tilbyder nemlig gratis rundvisninger til grupper på min. 10 personer. Rundvisningerne kan også bookes uden teaterbillet, dog mod betaling.

Forståelsesrammen udvides

Nogle forestillingerne kan være svære at følge med i, hvis man ikke har et forudgående kendskab til fortællingen og dens baggrund. Så for at sikre, at alle publikummer har muligheden for at nyde teateroplevelsen til fulde, tilbyder Aalborg Teater ved udvalgte forestillinger en introduktion til den valgte opsætning.  

Læs mere om Aalborg Teater…

Mød os her: