Par foran Street art i Aalborg

PARTUR: I Nordjylland finder I hygge og romantik

Foto: Kjetil Løite

TO PÅ TUR: Lyder det fristende med et lille frirum i hverdagen for bare jer to? Træk en weekend ud af kalenderen og planlæg en hyggelig og romantisk tur til Nordjylland i ren tosomhed. Få de bedste tips til jeres tur her.

Ferie med børnene, familien og vennerne er naturligvis skønt. Men en gang imellem kan det også være hyggeligt med en lidt roligere version: en lille miniferie i ren tosomhed. Par-weekend, romantisk weekend, to-på-tur, kald det hvad du vil – en tur for bare dig og din kære.

Nordjylland er en ideel destination for miniferien med din partner – uden at I behøver at tage langt hjemmefra. Derudover byder regionen på en lang række spændende oplevelser – og ikke mindst: særdeles gode steder at spise og bo …

Vi har set på de gode restaurantmuligheder, de hyggelige og eksklusive overnatningssteder, hvad I kan opleve og hvor I finder den bedste shopping. Kort og godt: gode tips og tricks, der gør, at I kan sammensætte en rigtig hyggelig miniferie.

Restaurant Fusion i Aalborg

Foto:Restaurant Fusion

Eksklusiv mad og overnatning

Vi starter i gastronomiens verden – for en vellykket parferie rimer naturligvis på lidt ekstra god mad og drikke. Nu behøver I nemlig ikke at tage hensyn til, at børnene plager om at tage på burgerrestaurant eller andet familievenligt alternativ – I kan ene og alene bestemme!

Nordjylland byder på et væld af lækre og specielle restauranter. Regionen er kendt for at være et eldorado for madelskere, og restauranterne har en tradition for at basere sig på lokale råvarer, der hører sæsonen til.

Tidligere har vi samlet en oversigt over Nordjylland ”top ti” mest eksklusive restauranter. Her får I den ultimative liste til, hvor I kan nyde et fantastisk måltid i det nordjyske. De fleste restauranter befinder sig i Aalborg, men der er også en række gode og spændende muligheder i Skagen, Frederikshavn og på ø-perlen i Kattegat, Læsø: Nordjyllands eksklusive restauranter 

Glamping

Foto:Glamping Skovgaardsminde

Og til det vigtigste – eller måske næst vigtigste – afhængig af hvem du spørger. Overnatning. Er I til ”almindeligt” hotel, romantisk slot eller et specielt alternativ?

For bare at nævne nogle få, men så absolut velegnede overnatningsmuligheder, når ferien står i parrets tegn. Hvad med et dansk slotsophold? På Store Restrup Slotshotel, som ligger cirka ti kilometer uden for Aalborg, kan I opleve dejlig dansk slotsstemning på det flere hundrede år gamle slot. Ren romantik finder I også på Mortens Kro Suiter, et nyt og unikt ”boutique-hotel” i Aalborg centrum med blot to suiter, som ligger over velrenommerede Mortens Kro. En særdeles hyggelig mulighed er også Hotelpension Aahøj, der er et familiedrevet hotel i Sæby med en meget romantisk, hyggelig, varm og venlig stemning. Leder I efter noget ganske særligt, er det også værd at tage en kig på Glamping Skovgaardsminde (glamour og camping i et ord) – en overnatningsmulighed, hvor det bedste fra hotel og camping kombineres på luksuriøs vis. Her kan I sove i dejlige senge med bløde dyner og puder – men midt i naturen (bemærk imidlertid, at der bare er åbent i sommerhalvåret).

Ønsker I flere tips, så findes der massevis af inspiration til specielle og unikke overnatningssteder her: Nordjyllands mest unikke overnatningssteder.

Hotel Viking Aqua Spa & Wellness

Foto:Hotel Viking Aqua Spa & Wellness

Oplevelser i højt og lavt gear

Hvilke oplevelser, I bør vælge, afhænger selvfølgelig af, om I bare er på ren ”afslapningsferie”, eller om der skal ske en masse. Uanset hvad som er jeres præferencer, så er den nordjyske region leveringsdygtig i langt det meste – om I vil på spa, shoppe, vandre i naturen eller have nogle interessante kulturoplevelser.

Spa for to kan naturligvis anbefales, hvis I godt kan lide varmt vand, boblebade, massage og lækre behandlinger. Nordjylland har en række lækre muligheder. For at nævne nogle af de vigtigste, så se nærmere på Hotel Viking – Aqua spa & wellness i Sæby, Ruths Wellness & velvære i Skagen eller Læsø Kur.

Tjek også: Tag på badelands- og spaferie i Nordjylland

 

Skagen Kunstmuseer

Foto:Mette

Er målet at besøge nogle af de kulturelle højdepunkter, så er disse tre steder nogle af de vigtigste at koncentrere sig om: Kunsten i Aalborg, Utzon Center i Aalborg og Skagens Museum i Skagen.

Råbjerg Mile

Foto:Vesterbrofotograferne

En anden og hyggelig (sund) aktivitet er at snøre vandrestøvlerne og begive sig ud i den nordjyske natur. Nordjylland har måske ikke de højeste bjerge, men alligevel nogle fantastiske naturperler at tilbyde i form af vilde og smukke naturoplevelser – fx Råbjerg Mile og Grenen i Skagen.

Afslutningsvis bør I selvfølgelig også se nærmere på de mange shopping muligheder, som den nordjyske region byder på. For det første er det en hyggelig tradition, at selv de små byer ofte har en hyggelig gågade med massevis af butikker, som sælger både tøj, sko, interiør og design. Jagter I det store udvalg, bør turen imidlertid gå til ”Den lille storby Aalborg”, som er et fantastisk ”shoppingmekka” med alt hvad I kan ønske jer.

Læs mere om Aalborg her