Scandic The Reef Svømme område

Tag på badelands- og spaferie i Nordjylland

Foto: Jesper Rais

Her får du massevis af gode, lækre og varme tips til fantastiske badelande og lækre spasteder i det nordjyske.

Spørger du børnene, om de har lyst til at tage på badelandsferie, er svart nok givet. Og spørger du kæresten eller veninden, om hun eller han vil med på et lækkert spaophold, er svaret nok også relativt klart. Så hvorfor ikke tage på en lækker badeoplevelse på et af landsdelens dejlige badelande eller spasteder?

Vi har samlet en lang række lækre forslag til dig og jer. Men vær obs: Det ene udelukker ikke nødvendigvis det andet. Nogle af stederne byder på kombineret ”badelandsoplevelse” og ”spaoplevelse” – selvom man selvfølgelig skal være opmærksom på, at spastederne kan have begrænsninger i forhold til aldersgrænse for børn og unge.

Badelande i Nordjylland

The Reef – Quality Hotel The Reef i Frederikshavn er et kæmpemæssigt indendørs badeland med massevis af aktiviteter og sjov for hele familien. Her er der palmer, klipper og bølgeskvulp – et sandt caribisk paradis, hvor I kan gå på opdagelse i klippebjerget eller søge ly i grotterne, når den tropiske storm raser og buldrer. I The Reef er der bølgebassin med 30 grader varmt vand, børnebassin, dykkerbassin, udendørs bassin, de vildeste vandrutsjebaner, hyggelig caribisk restaurant – og meget mere.

Gigantium vand & wellness – Nogle få kilometer udenfor Aalborg centrum finder I Gigantium, der er et stort kulturcenter med blandt andet en stor svømmehal med vandrutsjebaner, varmtvandsbassin og legebassin. Derudover findes der en lækker spaafdeling, hvor de voksne kan hygge sig med forskellige saunatyper, dampbade, spabade samt koldtvandsbassin.

Skansen bad & wellness – Mindre end to kilometer fra Aalborg centrum, på Nørresundbysiden, ligger Skansen bad & wellness. Her er der en kæmpemæssig børneafdeling med varme bassiner, vandrutsjebaner, klatrevæg og et stort legeområde. Svømmehallen byder også på et 50-metersbassin samt spaafdeling med varmtvandsbassin, indendørs- og udendørs sauna, dampbade og saunagus.

Skagen Strand badeland – Skal hele familien hygge sig sammen, er badelandet på Skagen Strand en oplagt mulighed. Badelandet er oversigteligt, og her kan børnene trygt slippes fri i den mørke vandrutsjebane eller ”boble-grotten” med vandkanonerne. De voksne kan desuden hygge sig med både sauna, dampbad og infrarød sauna – for ikke at glemme de store vinduer ud mod det smukke naturområde i Skagen – ren terapi for sjælen!

Flodraketten Aquaparken i Fårup Sommerland

Foto:Fårup Sommerland

Aquaparken, Fårup – Aquaparken i Fårup Sommerland er lukket om vinteren, men planlægger du et besøg, når sommeren nærmer sig, er Fårups vandpark et særdeles oplagt alternativ. Vandlandet er nemlig Danmarks decideret største udendørs vandland med bølgebassin, legeområder og de vildeste vandrutsjebaner, du overhovedet kan forestille dig.

Hals Strand Camping aquapark – Også her er aquaparken lukket i vinterhalvåret, men kommer du tilbage når sommeren nærmer sig, er vandhunde i alle aldre velkommen. Det lille badeland i tilknytning til campingpladsen byder på tre opvarmede bassiner, massevis af muligheder for vandlege for børnene, solterrasse med solstole og en sjov ”surf-hill”-vandrutsjebane.

Spa i Nordjylland

Hotel Viking Aqua Spa & Wellness

Foto:Hotel Viking Aqua Spa & Wellness

Hotel Viking – Aqua spa & wellness – På Hotel Viking i Sæby ligger den prisvindende Aqua spa & wellness, der byder på et væld af fantastiske spaoplevelser. Her finder I et stort og opvarmet bassin med boblezoner, massagestråler og ”paddehat”. Derudover en masse spaoplevelser i form af saunaer, dampbade, indendørs og udendørs spabade, saltvandsbassin (med udsigt over Kattegat) – for ikke at glemme den professionelle klinik ”ViWell”, der tilbyder en lang række massage- og skønhedsbehandlinger.

Ruths Wellness & velvære – Helt på toppen i Nordjylland finder I det 100 år gamle og legendariske Ruths Hotel. Hotellet indeholder en spaafdeling med alt hvad hjertet kan begære i form af sauna, dampbad, motionsrum, terapibassin og aromabad. Derudover tilbyder det kompetente behandlingsteam et bredt udvalg af skønheds- og velværebehandlinger.

Læsø Kur

Foto:Kjetil Løite

Læsø Kur – Læsø Kur har til huse i en ombygget gammel kirke, hvor Læsø-saltet spiller en vigtig rolle i spaets bade og behandlinger. Indendørs og udendørs spa, sammen med en række dampbade og bassiner, er kernen i Læsø Kur. Ønsker du en behandling i form af algebehandling, ansigtsbehandling, skægbehandling, fod-behandling, vakuumterapi, aromaterapi, massage eller noget helt ottende, er du kommet til det rette sted.

Den Syvende Himmel, Hotel Herman Bang – Midt i hyggelige Frederikshavn på Hotel Herman Bang kan I hygge jer med velværeoplevelser, som om I var i ”den syvende himmel”. Her findes både vitaliserende spabade, hot-stone-massage, frisør og andre behandlinger – uden tvivl den rene balsam for krop og sjæl.