Udsigtstårn i Lille Vildmose

Efterårsferie i Nordjylland for hele familien

Foto: Nicolas Cho Meier

Efterårsferien i Nordjylland er spækket med oplevelser for hele familien for alle sanser – og ikke mindst for de yngste.

Aktiviteter i efterårsferien for hele familien

Vi har samlet en buket af sjove aktiviteter i efterårsferien for både store og små. Lad jer inspirere her.

Halmballelabyrint til Høstfest i Fårup Sommerland
Foto: Fårup Sommerland

Høstfest og Lysfald i Fårup

Besøg Fårup Sommerland i efterårsferien 2023 og høst en masse fantastiske minder! 

Fårup Sommerland forvandles nemlig vanen tro til Danmarks hyggeligste Høstfest i uge 42, hvor du også kan opleve 'Lysfald', hvor park og skov bliver lyst op af tusindvis af smukke lys.

Uhyggelig Hyggelig Halloween

Aalborg Zoo inviterer til Nordjyllands største Halloween-fest fra d. 7. - 29. oktober med mange skræmmende aktiviteter. I år bliver Halloween-fejringen endnu vildere med en overflod af (u)hyggelige dekorationer, og alverdens krible-krabledyr der vrimler frem fra havens mørke kroge.

Læs mere
Efterår i Lille Vildmose
Foto: VisitAalborg

Efterår i Lille Vildmose

Den store vildmark Lille Vildmose byder på et væld af oplevelsesmuligheder hele året rundt – og her er sensommeren ingen undtagelse. Derfor inviterer centret dig nu med på masser af aktiviteter.

Læs mere

Bliv god til at snitte i efterårsferien

Kom til workshop for børn på Utzon Center og bliv god til at snitte i efterårsferien. Og få din egen hjemmesnittede træfigur, træske eller trælegetøj med hjem.

Læs mere
Børn i Nordsøen Oceanarium
Foto: Nordsøen Oceanarium

Storfiskeri

Nu kommer de helt store fiskeredskaber i spil! Nordsøen Oceanarium fortæller om de helt store fiskefartøjer med enorme fiskeredskaber, som kan fange rigtig meget fisk. Du får en masse sjove og spændende fakta om storfiskeri i Hirtshals og Danmark, og kommer rundt på en tour de fisk i akvariets udstillinger. Der vil være spændende film i biografen, blandt andet om tuntagging og unikke optagelser fra fiskeskibet Isafold. Du kan også være med til at undersøge bifangst, hvor der kan findes mange interessante skabninger!

Oplev naturen indenfor i Aalborg Storcenter

Kom og oplev den magiske efterårsstemning i Aalborg Storcenter. Træd ind i naturen midt i centret, hvor der blandt andet er blevet skabt en naturlegeplads på Centertorvet, hvor du kan udforske legehuse, spille kryds og bolle, suse ned ad rutsjebanen og prøve kræfter med klatrevæggen.

Fra rakker til renæssancekøbmand

I efterårsferien rejser vi tilbage til renæssancens Aalborg og på egen krop mærker vi, hvordan samfundet dengang var skarpt opdelt mellem rig og fattig. Dengang blev man født ind i en bestemt klasse, og der blev man. Men i efterårsferien har børn i alderen 6-10 år en enestående mulighed for at stige fra bund til top i renæssancesamfundet. 

Ubåd ved Springeren - Maritimt oplevelsescenter
Foto: Enjoy Nordjylland

Besøg ubåden Springeren

Springeren Maritimt Oplevelsescenter er fyldt med oplevelser for hele familien denne efterårsferie. Besøg for eksempel ubåden Springeren, tag på skattejagt eller besøg det kreative værksted, hvor du kan tegne og lege med Lego.

Læs mere
Mio, min Mio: Aalborg Teater
Foto: Aalborg Teater

"Mio, min Mio"

Oplev Mio, min Mio en både storslået, barsk men også smuk fortælling, der taler direkte til børnene og barnet i os alle. Historien handler om venskab, mod og håb af den slags, der giver styrke til at overvinde forhindringerne.

Læs mere
Gamedays Friis
Foto: Friis

Gamedays i Friis

Gemmer der sig en strateg, poetiker eller jubeloptimist i dig? Så hiv dine venner med og mød kampklar op i Friis i efterårsferien. Her byder vi nemlig alle hjernevridere, ordjonglører og brætspil-lovers op til gamedays, hvor der er plads til hygge og samvær (og naturligvis en masse jubelscener – det siger sig selv!).

Få en masse frisk luft med en oplevelse på hesteryg

Kom med på en skøn ridetur gennem skoven, naturen og terrænet omkring Fårup. Der er rideture for både erfarne og let øvede ryttere, samt trækture til de allermindste eventyrere. Du kan enten komme på ridetur i Fårups smukke natur eller en rolig og hyggelig træktur gennem Fårups skove.

Kunsten - Verdens sjoveste efterårsferie!

Med Kunstens tilbud: Kunst-kuffert, Kunst-ekspedition og Kunst-jagt er museumsbesøget en leg. Eller hvad med at folde jer ud sammen i Kunst-Lab. Tag dit barn eller barnebarn i hånden og gå på kreativ opdagelse i et af de mange tilbud.

Læs mere
Skagens Museum
Foto: Skagens Kunstmuseer

Familieværksted i Tegn Amok

Slå dig ned i Tegn Amoks tegneværksted midt i udstillingen. Her står en kunstformidler klar til at sætte kreativiteten i gang med forskellige tegneaktiviteter. I aktiviteterne skal du eksperimentere med forskellige tegnematerialer og -teknikker, som skagensmalerne brugte, og udforske din helt egen tegnestil.

Norjyllands Kystmuseum - Bangsbo Fort
Foto: Destination Nord

Besøg Nordjyllands Kystmusem

Tag på en spændende rejse på Nordjyllands Kystmuseum i enten Sæby, Skagen eller Frederikshavn. Dyk ned i fiskeriets eventyrlige verden, udforsk havets mysterier, gå på opdagelse i købstædernes historie og træd ind i besættelsestiden. Så kom med på en historisk rejse tilbage i tiden!

Oplev Aalborg i børnehøjde med din smartphone

Er I klar til at opleve Aalborg med leg, spænding og en lille smule gys undervejs? Så tag mobiltelefonen i hånden og bliv guidet rundt til de sjoveste, gratis oplevelser for børn i Aalborg. 

Læs mere

Pippi Langstrømpe

Musical for hele familien - Hun er næsvis som få, stærk som ingen andre og mere ligefrem end de fleste. Pippi Langstrømpe er navnet på verdens stærkeste og måske sejeste pige, og i efterårsferien i 2023 kan publikum opleve et gensyn med hende, aben Hr. Nilsson, hesten Lille Gubben og vennerne Tommy og Annika. 

Læs mere

Street Art – få en ”wauw”-oplevelse

Tag hele familien med på ekspedition i byens rum og find nogle af de mere end 75 imponerende murmalerier på facaderne rundt om i Aalborg. Brug den digitale walk på enjoynordjylland.dk og få kunst i storskala.

Læs mere