Gå til indhold
Nibe

Nibe - ægte købstadsidyl

Foto: Palle Westergreen

Nyd charmen i den smukke, gamle by ved Limfjorden; med hyggelige huse, snoede gader, brostensbelagt torv og maritim stemning på havnen. Nibes historie går helt tilbage til 1300-tallet, men sin egentlige betydning fik byen først i 1500-tallet takket være det omfattende sildefiskeri.

Hvor meget silden har fyldt i det lille samfund, får man en idé om i byens våbenskjold, der består af 3 sølvblanke sild, og i den årlige sildefest, som hver sommer tiltrækker folk fra nær og fjern.

Midt i naturen

Nibe ligger naturskønt mellem Nibe Bredning og de bakkedrag, som strækker sig fra Skalskoven i Nord til Lundbækskoven i syd. Her er der mulighed for både vandreture og ægte fordybelse, med mindre man kommer, når den årlige Nibe Festival, også kaldet ”Den lille fede”, løber af stablen. Her forvandles Skalskoven til Danmarks fjerdestørste og efter sigende hyggeligste musikarena. 

Bindingsværk og shopping-hygge

Oprindeligt var Nibe tæt sammenbyggede huse opført i bindingsværk med stråtag, men det ændrede to store brande ved i 1765 og 1806. Byen har stadig mange smukke, gamle huse, men nu med røde tegltage og smukke, klassiske vinduer. I de hyggelige gader er der både dagligvare- og specialbutikker, og flere spisesteder og caféer. Og rundt om i byen kan man opleve kunst af Nibes berømte søn Thorvald Odgaard, hvis skulpturer foruden i Nibe skaber glæde i bl.a. Aalborg Zoo og ved indgangen til Marselisborg Slot. I 1997 debuterede Thorvald Odgaard som smykkedesigner, og hans smykker sælges stadig lokalt i Nibe.

Mød os her: