Feinschmeckeren: "En madscene der er værd at rejse efter"
Feinschmeckeren anmelder Aalborgs lækre madsteder.
Foto:Nicklas Ingemann
Aalborgs madscene er i den grad ved at blomstre, og det er madanmelderen Rasmus Palsgård, som også går under navnet Feinschmeckeren, helt enig i.
Efter otte år rejste han fra hovedstaden København til Nordens Paris Aalborg for at opleve gastronomien. Feinschmeckerens dom over Aalborgs madscene er positiv, og han mener at Aalborg er i fremgang. Han glæder sig til at komme tilbage og siger glædeligt på gensyn.
Her kan du læse om hans guide til en kulinarisk weekend i Aalborg.
Behagelig og afslappende frokost på Struktur
Den første dag i Aalborg startede med frokost på Struktur, og her var Feinschmeckeren rosende både overfor maden og indretningen. Han skriver om sit besøg på Struktur:
”Det første, jeg lagde mærke til, da jeg kom ind i restaurantlokalet, var den særdeles smagfulde indretning med smukke træborde og -stole på det ditto yndefulde sildebensparketgulv.”
Han roser også den lækre mad:
”Således finder man blandt andet rørt tatar, som er smagt perfekt til med tabasco, sennep og cornichoner, og der er naturligvis hjemmelavede fritter til. Der er østers, foie gras terrine, boeuf bearnaise og andre skønne ting, som enhver med blot en smule begejstring for det franske køkken vil finde fristende.”
Foto:Rasmus Palsgård
Et frokostbesøg på Struktur er ifølge Feinschmeckeren i den grad anbefalelsesværdigt og både pris, mad, cocktails, betjening og indretning er i top.
Kaffe og kage på Penny Lane er et must!
Efter frokosten anbefaler han en gåtur langs Aalborg havnefront, efterfulgt af et besøg på Penny Lane som han kalder ”Aalborg mest legendariske café.” Indretning, originalitet og specielt kagerne bliver rost til skyerne, og Feinschmeckeren har en favorit blandt de mange lækre kager:
”Den helt store stjerne var dog for mig peanutbrownien bestående af et tæt, chokoladeintens browniebund og en endnu mere tæt, fudgelignende tekstur samt et lag chokoladeganache øverst. Det er et magisk stykke kage, som med fordel kan skylles ned med en stærk espresso, som Penny Lane naturligvis også er leveringsdygtig i.”
Foto:Ditte Gimm Hansen
Foto:Christina Daugbjerg
Spændende middag på Alimentum
Han fik middag på Alimentum, som har fokus på bæredygtighed og økologi. Han er særligt glad for de skiftende menuer efter sæson, skarpe priser og selvfølgelig lækker mad. Om hans oplevelse skriver han:
”Det overordnede indtryk var dog uden tvivl positivt med masser af velsmagende serveringer undervejs.”
Foto:Rasmus Palsgård
Restaurant Fusion – ”Byens bedste restaurant”
Vinderen på turen er Restaurant Fusion, hvor han fik en fantastisk omakasemenu med smuk udsigt over fjorden, og om denne menu skriver han:
”Det mest interessante, den ålborgensiske madscene har at byde på lige nu.”
Kokken bestemmer, hvad der står på menuen og du bliver ifølge ham: ”dynget til i luksuriøse råvarer fra nær og fjern.” Også vinen er i topklasse, både når det handler om kvalitet og pris.
Fusion byder på japansk luksus i særklasse, der ifølge Feinschmeckeren får placeringen som byens bedste restaurant.
Foto:Rasmus Palsgård
Kom ned på jorden med øl på Søgaards Bryghus og slut af med kaffe på Behag Din Smag
Efter al den lækre mad trænger du sikkert til en kold øl! På Søgaards Bryghus kan du få kvalitetsøl i hyggelige og afslappende omgivelser. Når du sidder på C.W. Obels Plads, kan det ikke blive mere centralt. Der er ikke langt til gågaderne og kaffebaren Behag Din Smag, som ifølge Feinschmeckeren er Aalborgs bedste. Her går du ikke galt i byen med en kop smagfuld filterkaffe:
”Jeg vil anbefale, at man kaster sig ud i en elegant kop filterkaffe brygget på V60. Det lette, florale udtryk med syre og friskhed passer godt til det fristende udvalg af kager. Jeg prøvede Behag din smags cheesecake med perfekt luftig mousse og et syrligt lag passionsfrugtgelé, som gav balance til kagen.”
Foto:Destination Nord
Foto:Sascha