Enjoy Nordjylland

Ordkraft

Når Ordkraft igen i år løber af stablen i Nordkraft, præsenteres ordet i alle dets former af ordekvilibrister og placeres dermed i både traditionelle og nyskabende sammenhænge, hvor alle kan være med.

Covid-19

Ordkraft 2021 bliver ikke som de andre år. Grundet Covid-19 har arrangørerne været bundet af regerings reguleringer og hvad der er sundhedsmæssigt forsvarligt. Dette har ført til en række alternative forslag til hvordan festivalen kunne og skulle holdes, men alle er faldet til jorden pga. Covid-19 nægter at slække dets krep om landet.

De nyeste reguleringer og stramninger betyder, at Ordkraft har valgt at rykke festivalen til efteråret, hvor de håber, at forsamlingsforbuddet er forhøjet eller nedlagt. Arrangørerne er i fuld gang med at planlægge og organisere festivalen til efteråret:

”Der venter et stort arbejde. Men vi skal nok klare udfordringerne, for vi brænder efter at vise flaget og give vores store publikum nogle gode oplevelser i denne kulturelle tørketid” siger Jørgen Pyndt (copyright Ordkraft).

 Ordkraft

Festivalen sætter fokus på ordet i alle dets facetter, og som en naturlig følge heraf står litteraturen i centrum. Samtidig lægges der også vægt på litteraturens samspil med andre kulturformer som f.eks. drama, musik, film, billedkunst, debat og andre kulturformer.

Ordkraft foregår i Nordkraft, hvor centrum for festivalen er Kedelhallen, men aktiviteterne breder sig ud over hele Nordkraft i form af forfattermøder i de mindre sale, koncerter, drama, filmforevisninger, leg og forskellige events med ordet i centrum.


Læs mere om og følg med i offentliggørelsen af programmet for Ordkraft i Nordkraft i Aalborg…