©  Foto:

Aasen Teater

Åsen Teater & Institut for Folkeligt Teater

Åsen er ramme om Aasen Teater, Institut for Folkeligt Teater, Aasen Forlag og Åsen Folkefest.
Åsen er grundlagt i 1987 af Lars Olsen & Birthe Rosenfeldt og de arbejder for et moderne folkeligt teater.

Åsen var oprindeligt en bondegård. Nu er vi et kreativt center med teater, dansesal, spisesal med runde buer og søjler i et gammelt staldmiljø. Dertil kommer en sommerscene, værksteder og en værelsesfløj med plads til 35 gæster. 
Åsen ligger i et skønt naturområde midt i Vendsyssel, en halv times kørsel fra Aalborg, Hirtshals og Frederikshavn med forbindelse til Norge og Sverige. Der er 14 km til Brønderslev med togforbindelser.
Aasen Teater er et professionelt teater på landet. Vi har fine rammer og et stort netværk indenfor moderne folkeligt teater. Vi samarbejder med folkemusikere, ung litteratur, design & kunst.
Vi tror på kunst med kant.

Institut for Folkeligt Teater uddeler Håbets Pris/The Prize of Hope. Prisen er grundlagt på Åsen  i 1989.  Siden 2008 har Institut for Folkeligt Teater samarbejdet med Dell’Arte International, Californien om uddelingen af Håbets Pris/The Prize of Hope. Prisen uddeles på ulige år i Danmark og på lige år i USA.

Åsen Folkefest er 4 dage med kulturel selvforsyning: Workshops, koncerter, danse- og teaterforestillinger, street art, naturens spisekammer, sang og bål. I fællesskab griber vi fat i kunsten og gør den konkret.

Åsen rummer en stor samling af samtidskunst, bl.a. Håbets Frise med samtlige værker fra Håbets Pris.
Åsen er også stedet for bryllupper, fester og fordybelse.

Du er velkommen på Åsen.