Sejlsportens Hus

Stor donation booster sejlsporten i Nordjylland

27.10.2021
Foto: Sejlsportens Hus

Hals har fået et Sejlsportens Hus, der har til formål at understøtte udbredelsen, udviklingen og koordineringen af sejlsport og tilskuervenlige events i Nordjylland.

Vandet omkring Nordjylland er i særklasse, når det gælder sejlsport. Derfor er der stort potentiale for at gøre sejlsportsaktiviteter endnu mere attraktive og synlige for offentligheden. At Hals og Nordjylland får et Sejlsportens Hus er en fantastisk nyhed, ikke kun for sejlsporten, men også for nordjysk turisme:

Der er et kæmpe turismepotentiale i Sejlsportens Hus, som vil bidrage til at skabe store arrangementer og events, hvor mange deltagere og tilskuere vil lægge omsætning i Hals, i Aalborg Kommune og i resten af Nordjylland. Det vil i den grad hæve attraktiviteten af Hals, men også den kystdestination, vi er ved at etablere fra Aalbæk til Egense, der vil kunne tiltrække turister og således også omsætning. Det er i sandhed en fantastisk turismenyhed for vores destination, slutter adm. direktør hos Destination NORD, Tonny Skovsted Thorup.

Det øgede fokus på sejlsporten har potentiale til at skabe international omtale og skaber mulighed for at tiltrække DM og VM inden for specifikke bådklasser. Udover store arrangementer og events vil huset også tiltrække flere sejlende gæster.

Den nye base for nordjysk sejlsport vækker også glæde hos Dansk Sejlunion, som ser frem til, at sejlklubberne i og omkring Nordjylland kan udfolde sig endnu mere.

- Vi er i Dansk Sejlunion virkelig begejstrede for sejlklubbernes stærkere samarbejde og etableringen af Sejlsportens Hus. Det vil blandt andet sikre en langt større deltagelse og ressourceudnyttelse i forbindelse med lokale, nationale og internationale sejlsportsarrangementer. Det vil med stor sandsynlighed også smitte af på sejlsporten i resten af landet, og vi vil derfor også gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe projektet på benene, siger Christian Lerche, som er direktør hos Dansk Sejlunion.

Til tak for styrkelsen af nordjysk sejlsport er Melsen Fonden med deres donation, som har været udslagsgivende for, at projektet kan realiseres. Donationen består af driftsstøtte på 3 mio. kr. samt en enestående villa beliggende ned til Limfjorden i Hals på ikke mindre end 1.125 kvadratmeter. Foruden Melsen Fonden har også Aalborg Kommune støttet projektet. Sejlsportens Hus er en del af det netop indgåede budgetforlig, hvor et bredt flertal i Aalborg Byråd har sikret et driftstilskud på i alt 2,5 mio. kr. frem mod 2028.