Aalborg Teater

Weekendophold med scenekunst i Aalborg

Foto: Kjetill Løite

Velkommen til en uforglemmelig tur i Aalborg - en by fyldt med unikke oplevelser og charme. Vi har sammensat et spændende program, der vil give jer mulighed for at udforske byens scenekunst og nyde de kulinariske lækkerier. 

Dag 1

Skråen og japansk madtraditon.

Aalborg byder på et væld af oplevelser på scenen, der venter på at forbløffe jer. Vi kan næsten garantere, at du vil blive underholdt på en måde, du aldrig vil glemme. Byens pulserende kulturudbydere indebærer alt, hvad hjertet begærer- en symfoni af musik, teater, stand-up, fællesspisning og inspirerende foredrag.

Publikum

Foto:Pexels

Oplev en uforglemmelig aften i Skråen. Programmet er varierende og skiftende. Her kan du nyde et mangfoldigt udvalg af koncerter, stand-up optrædener og tankevækkende foredrag. I den kommende forårssæson 2024 kan i få brugt lattermusklerne til Jacob Taarnhøj eller Jonas Mogensen. Komme ind og høre rockmamma Sanne Salomonsen feat The Antonelli Orchestra. eller det internationale berømte band Take That og ikke mindst den fortryllende Queen Machine. Find det arrangement, der bedst passer til jeres smag og humør, eller træd uden for jeres sædvanlige comfort-zone – måske bliver I overrasket?

Hvis mad er jeres passion, er Fusion en gastronomisk drøm, der venter på at imponere jer. Rasmus Palsgård, den hæderkronede madanmelder og ejeren af det berømte mad-website ”Feinschmeckeren”, blev overvældet af restaurantens fortryllende charme. Han skriver følgende om restauranten:

Selv om det lå i kortene, at Tabu ville blive turens højdepunkt – uden ønske om at negligere Tabu – skulle det vise sig at blive en anden restaurant, der på baggrund af mit besøg i Aalborg, får status af titlen som byens bedste restaurant.

Restaurant Fusion Aalborg
Foto: Nicolas Cho Meier
Restaurant Fusion Aalborg
Foto: Nicolas Cho Meier

Restauranten forener på fortryllende vis japanske madtraditioner med et strejf af overdådig luksus. Ifølge den anerkendte madanmelder er Fusion's omakase-menu uovertruffen inden for de danske grænser.

Efter en forunderlig middag hos Fusion kan I trække jer tilbage på det elegante Comwell Hvide Hus. Hotel Comwell Hvide Hus Aalborg har en af byens mest centrale placeringer. Og smukkeste udsigt over både by og park.

Hotel bed

Foto:Destination Nord

Dag 2

Musikkens Hus, Aalborg Teater og sublim mad.

Start dagen ud på Penny Lane, som er et fantastisk sammensurium med både eget bageri & konditori, egne specialiteter & Café med spændende menukort. 

Musikkens Hus, et storslået koncerthus, åbner sine døre for jer med offentlige rundvisninger på udvalgte lørdage og søndage hele året rundt. Den klassiske rundvisning tager jer med bag kulisserne, hvor I kan opleve de magiske koncertsale, den fortryllende Foyer med udsigt over Limfjorden og de hemmelige backstage-områder, hvor kunstnere og teknikere forbereder sig til de storslåede optrædener. En engageret rundviser vil dele de bedste historier om Musikkens Hus' historie og arkitektur, og lade jer fordybe jer i livet bag scenen.

Musikkens Hus

Foto:Visit Aalborg

JØRN

Foto:Per Bille

Lad smagsløgene forkæles på Restaurant Jørn, hvor frokosten serveres som en gastronomisk oplevelse. Udover udsøgte smørrebrød og klassiske frokostretter kan I glæde jer til en sublim brunch både i weekenden og på hverdage mellem 10 og 14. Om torsdagen kan I opleve social dining med kreative kulinariske indspark og leg i køkkenet, der vil overraske jer positivt.

Madanmelder Rasmus Krarup Jensen fra Connery.dk udtrykker sin begejstring og roser køkkenets dedikation til at få alle elementer på menukortet til at spille i perfekt harmoni.

Køkkenet bærer præg af håndværk, hvor man har dedikeret opmærksomheden til et fåtal af elementer på menukortet - men valgt at gå all-in på at få alle tangenter til at spille.

Til aftenen anbefaler vi en fængslende teaterforestilling ved Aalborg Teater. I foråret 2024 kan I opleve Jytte fra marketing er desværre gået for i dag. Jytte fra marketing er desværre gået for i dag stiller skarpt på alle de udfordringer, der opstår, når det uperfekte menneske forventes at have den perfekte adfærd. Hvorfor er det så svært for os at følge gode argumenter, planer og sund fornuft? Hvorfor falder vi i gang på gang? Her er både plads til latter og eftertanke. Eller forestillingen Orlando baseret på på Virginia Woolfs banebrydende værk om køn og identitet.  

Aalborg Teater
Foto: Allan Toft
Aalborg Teater
Foto: Allan Toft

For en aften i verdensklasse skal I besøge den anmelderroste restaurant Restaurant Fauna. Her får I en madoplevelse med fantastisk beliggenhed, et køkken med styr på sit kram og et højt ambitionsniveau. Madanmelder Jakob Kanne Bjerregaard belønnede Fauna med en fornem 6 ud af 6 gafler i Nordjyske i 2022, hvilket vidner om den sublime kvalitet. 

Vi er i et køkken, der har masser af strenge at spille på uden at blive hovskisnovski.

Dagen slutter med en fuld mave og et hjerte fyldt med kulturelle oplevelser. Vil I gerne have en overnatning udover det sædvanlige kan i passende efter I har nydt en lækker middag trække jer tilbage på Mortens Kro Boutique Hotel, hvor der ingen standard værelser er - kun unikt indrettede suiter med deres egen historie og identitet. 

Mortens Kro suiter

Foto:Mortens Kro

Dag 3

Syngende træer og AKKC.

Start dagen med at lade jer forkæle af en lækker morgenmad på hotellet, der vil fylde jeres depoter op og give jer energi til dagens eventyr.

Træd ind i Kildeparken midt i byen og besøg De Syngende Træer, et unikt musikalsk fænomen skabt af Aalborg Kongres & Kultur Center. Stjernernes træer er ledsaget af kunstnernes musik, som strømmer ud i Kildeparken, når træerne aktiveres.

De syngende træer

Foto:AKKC

Lige ved siden af Kildeparken ligger det imponerende Aalborg Kongres & Kultur Center, som hele året igennem byder på en bred vifte af oplevelser. I kan glæde jer til spændende foredrag, fantastiske koncerter, hyggelig fællesspisning og lattermilde stand-up shows. Tag en pause fra hverdagen og fordyb jer i den rige kulturverden, som centret har at tilbyde. Gør jer selv den tjeneste at tjekke deres program, så I kan nyde en fantastisk forestilling, der vil blive en mindeværdig afslutning på jeres ophold i Aalborg.

AKKC

Foto:Skymodo Media

Tiger i Aalborg Zoo

Foto:Sussi Køber

Kan I ikke finde et arrangement som passer til jer. Kan i også bruge jeres sidste dag i dejlige Aalborg Zoo. Gå på opdagelse i Aalborg Zoo og få nogle helt unikke og ”dyrebare” oplevelser sammen i parken, der rummer intet mindre end 1.500 dyr fordelt på 126 forskellige arter. Lad jer inspirere af omgivelserne, mens I bliver klogere på dyr, miljø og den vigtige indsats for naturbevarelse. 

Efter 2 dage fyldt med musikalske oplevelser, kultur og enestående gastronomi, kan I vende tilbage til hverdagen med genopfyldt energi. 

Vi ser frem til at byde dig velkommen i Nordjylland.