Aalborgtårnet

Oplev de lokale ildsjæles favoritter i Aalborg: Fra Jomfru Ane Gade til Verdens Ende

Foto: Kjetil Løite

Vil du vide noget om en by, skal du spørge dem, der bruger den hver eneste dag. Derfor har vi kontaktet nogle af Aalborgs mange fantastiske ildsjæle og bedt dem pege på det, de synes, du skal opleve, når du er i byen.

Lasse Anderson - Direktør for KUNSTEN og Utzon Center

Foto:Kjetil Løite

Lasse Andersson

Direktør for KUNSTEN Museum of Modern Art og Utzon Center

”På solskinsdage elsker jeg turen fra Aalborg over Kulturbroen til Nørresundby og vestpå mod Verdens Ende. Tilbage langs fjorden til Vestre Fjordpark, hvor du ved Thomas Poulsens kunstværk ’Interior of Inés’ får det perfekte overblik over smuk arkitektur og landskabet fra 15 meters højde. Slut rundturen af med en dukkert.”

Henriette Sønder - Center Manager i Friis Shoppingcenter

Foto:Kjetil Løite

Henriette Sønder

Center Manager i Friis Shoppingcenter

”Jeg peger på Utzon Center, fordi det byder på så mange spændende ting. Det er en flot bygning med en fantastisk beliggenhed – det er arkitektur, museum, spændende udstillinger og aktiviteter for hele familien. Og så er det ikke mindst et rigtig godt spisested.”

Susanne Solskov - Marketingansvarlig i Aalborg ZOO

Foto:Kjetil Løite

Susanne Solskov

Marketingansvarlig i Aalborg ZOO

”Trænger du til en grøn get-away, så tag til Egholm – den fineste lille ø i Limfjorden med marker, strandenge, skov og et hav af fuglearter – og måske er du heldig at få øje på en spættet sæl. Tag vandrestierne rundt, og forsyn dig med lidt mad og drikke ved en hyggelig lille vejbod.”

Minna Johannesson - Teaterchef på Teater Nordkraft

Foto:Kjetil Løite

Minna Johannesson

Teaterchef på Teater Nordkraft

"Jeg elsker byen på alle tider af døgnet. Kaffe og scrambled eggs på det autentiske På Fjorden. Om aftenen er det sikkert Rosita’s, hvor det føles som hjemme – bare mere eksklusivt. Og har du aldrig været i Aalborg, så slut dagen i Jomfru Ane Gade."

Emma Petersen - Medejer af Buens Bogcafé

Foto:Kjetil Løite

Emma Petersen

Medejer af Buens Bogcafé

”En lang gåtur på havnefronten fra Egholmfærgen og ind til Musikkens Hus, mens du kigger ud over fjorden og ser, om du kan spotte en sæl, odder, delfin, vinterbader, havkajak eller kitesurfer. Og så selvfølgelig en forestilling på vores dygtige Aalborg Teater.”

Silas Bjerregaard - Booking Manager i Musikkens Hus

Foto:Sabine Skytte

Silas Bjerregaard

Booking Manager i Musikkens Hus

”Jeg peger på Dansk Jazz Center – et ildsjælsprojekt for formidling af en smal, vigtig del af dansk musikhistorie. De huser en næsten komplet samling af alle danske jazz- og jazzrelaterede udgivelser, og de ved alt om musik, miljø og menneskene. En hyggelig og supernørdet musikoase.”

Chris Kroer - Chef for Aalborg Karneval

Foto:Kjetil Løite

Chris Kroer

Chef for Aalborg Karneval

”Mere end 80 gavle og mure rundtomkring i Aalborg er udsmykket med street art – store malerier af internationale kunstnere. Tag selv turen rundt, eller hop med på en guidet tur. Det er en god måde at opleve byen, når man kan nå det meste til fods.”