©  Foto:

Solnedgangspladsen i Højen (Gl. Skagen)

Solnedgangspladsen har et spektakulært udsyn mod Vesterhavet og solnedgangen.

Solnedgangspladsen er for mange forbundet med en helt særlig stemning med bjergtagende solnedgange, der emmer af Skagen poesi året rundt. Hver aften stimler folk til pladsen for at nyde det helt særlige lys fra solens sidste stråler, når de danser over havet.

Disse poetiske øjeblikke fortjener en smuk indramning, og det har vi nu fået med en helt ny Solnedgangsplads designet af Kristine Jensens Tegnestue i samarbejde med billedhugger Ingvar Cronhammar.

Den ”nye” Solnedgangsplads består af en stor hældende Solskive med indhuggede granitcirkler, hvor solen genspejler sig som solpletter mens den går ned.

Omkring pladsen er der sat en lang bænk op, som bugter sig rundt om solskiven. Her kan man kan sætte sin cykel ind i bænkens lameller på den ene side.

Solnedgangspladsen er også indrammet af helt nye klitter, der skal skabe læ på den åbne plads.

Indramningen går således i smukt samspil med naturens omgivelser, så scenen er nu sat til flere bjergtagende øjeblikke i Gl. Skagen.

Så sæt dig godt til rette og nyd livet, mens du nyder det smukke sceneri.

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.