©  Foto:

Læsø Klitplantage og Højsande - 4 gode vandreruter

Midt på øen og ud mod den nordlige kyst ligger Læsø Klitplantage. Her er masser af muligheder for at nyde en unik natur, og der er myriader af gode stier. Naturstyrelsen har 4 gode forslag til vandreruter, og der er mange andre muligheder.

Læsø Klitplantage er ikke ret gammel. I 1930erne begyndte staten at plante arealer til med skovfyr og sitkagran. Der er rige muligheder for at opleve hvordan naturen udvikler sig i et så ungt skovområde. Der har tidligere været udstrakte fyrreskove på Læsø.

I plantagen kan du finde Læsøs brune bi i færd med at lave honning, og bevæger du dig ud til kysten kan du være heldig at spotte sæler fra strandkanten. I skoven er der rig mulighed for både at vandre og ride på islandske heste, og er du på jagt efter et sted at brede dit liggeunderlag ud eller tænde et bål, er det også i Læsø Klitplantage, at du finder områder til dette.

I Klitplantagen finder du:

Højsande:
Det er et absolut must at besøge Højsande, når du er i Læsø Klitplantage. Det er en kuperet klithede med spredte birk og ene. I klitplantagens østlige del. Trav hen over området og nå øens højeste punkt på 24 meter over havet. Når du står på toppen kan du se langt omkring. Træerne mod nord skiller sig, så du får et fantastisk kig til Kattegat.

Højsande i Læsø Klitplantage

Horneks Odde:
Traver du en tur ud til Horneks Odde, oplever du nordkystens mest fremtrædende odde. I stille vejr kan du være heldig at se sæler, der ligger og hygger sig på stenene i havet. Her er også et meget rigt fugleliv og et par oprindelige hummerhytter. VisitLæsø har taget initiativ til at opsætte 2 kikkerter nedenfor Hornekshuset.

Hvide Bakker:
Ved Hvide Bakker findes en af Læsøs dejligste badestrande. Udsigten mod Nordre Rønner fra de ret høje klitter her ved Hvide Bakker er formidabel.

Læsøstenen:
Lidt vest for Storedalsvej inde midt i Læsø Klitplantage finder du Læsøstenen. Den blev rejst på Skovens Dag i 1998 netop på det sted, hvor man mener, at Læsø steg op af havet for 3.000 år siden.

Skansen:
Ved Storedal få hundrede meter øst for parkeringspladsen ligger et imponerende fredet fortidsminde Skansen, hedder fæstningsanlægget, som formentlig flere hundrede år gammelt.

Badesøen:
Ved Badesøen kan du tilberede din mad over bålstedet. Du kan også overnatte i shelteret og vågne op til en skøn udsigt over den lille sø.

Badesøen på Stenbrovejen er populær blandt både børn, voksne – og hunde

Læsø Klitplantage er forvaltet af Naturstyrelsen, og på deres hjemmeside kan du læse meget mere om området samt finde en digital guide til de forskellige områder i plantagen. Et kort over Klitplantagens forskellige vandre- og cykelruter samt ridestier finder du her.

Cykelmyggens indtryk...

Her kan du se en video fra en søndagstur på cykel rundt om og i Klitplantagen.Gode links...

Naturstyrelsens side om Læsø Klitplantage - herunder også folderen med turforslag

Læs mere på siden www.fredninger.dk om Holtemmen, Højsande mm

Kort med 4 gode ruteforslag

Thomas Retsloffs flotte blog om Læsøs natur - her om Sneppekærsøen

 

Gode links...

Naturstyrelsens side om Læsø Klitplantage - herunder også folderen med turforslag

Læs mere på siden www.fredninger.dk om Holtemmen, Højsande mm

Kort med 4 gode ruteforslag

Thomas Retsloffs flotte blog om Læsøs natur - her om Sneppekærsøen