skip_to_main_content

Bedford bussen årgang 1937

Bytur i veteranbussen – Kystmuseets mest populære aktivitet.

Hyggelig tur i roligt tempo gennem byens gamle og hyggelige kvarterer, omkring havnen forbi fyrene og ud til Grenen, hvor der gøres et kort ophold. Chaufføren fortæller undervejs om Skagen før og nu. En herlig og helt unik oplevelse for hele familien. Bussen er Danmarks eneste bevarede Bedfordbus fra 1937. (for hele familien, dog ikke kørestole og hunde).

Pris: kr. 150,- for voksne/børn kr. 50,- inkl adgang til alle Kystmuseets afdelinger i 7 dage. Billetten køber på https://billet.kystmuseet.dk/bedford eller på Kystmuseet Skagen - hvorfra bussen også afgår.

Bussen er Danmarks eneste bevarede bus fra før 2. verdenskrig. Oprindeligt kørte den på flere ruter i det nordlige Vendsyssel, og senere blev den brugt til transport af bl.a. skolebørn og sportsfolk. Efter en tid som ”pensioneret” veteranbus med lejlighedskørsel på programmet, blev den i 2006 overdraget af Nordjyske Jernbaner til Kystmuseet Skagen og istandsat med bidrag fra flere sponsorer.

I dag køres og vedligeholdes bussen af meget engagerede frivillige medarbejdere, som kender og kan fortælle om hver en del af det unikke køretøj.

På Kystmuseet Skagen glæder vi os over, at den fine gamle bus, nu er et fast indslag i gadebilledet, og vi håber, at rigtigt mange vil benytte sig af muligheden for en hyggelig køretur i adstadigt tempo.

Læs mere om Bedfordbussen