Gå til indhold
Fisker på Limfjorden

Lystfiskeri i Nordjylland

Foto: Enjoy Nordjylland

En ferie i det østlige Nordjylland kan byde på stort set alle typer af fiskeri. Her er hav, fjord, åer, søer – og her er både salt- og ferskvand. Pak fiskegrejet og tag til Nordjylland, så er stort set alle danske fiskearter inden for rækkevidde.

Muligheden for dejlige fiskeoplevelser på havet med ligesindede findes hele vejen op langs både østkysten og i Limfjorden, hvor kuttere flere steder gerne stævner ud på havfiskeri med forventningsfulde lystfiskere.

Kyst- fjord- og molefiskeriet har også sin charme, og hele vejen op langs den nordjyske østkyst, i fjorden og bugter er der rigtig gode fiskesteder. Vil du fange havørreder i foråret eller hornfisk i forsommeren, så er fjordfiskeri i Limfjorden det oplagte valg. Fjordfiskeriet i Limfjorden er især interessant, når det gælder havørred og hornfisk. Fiskeriet koncentrerer sig primært om havørreder i foråret og efteråret samt hornfisk i forsommeren. Se de mange muligheder for kyst- fjord- og molefiskeri i Nordjylland.

Lystfisker

Hav-, mole- og fjordfiskeri

Foto: Mette Johnsen

De smukke åer i Nordjylland hører til noget af det bedste havørredvand i Danmark og rummer tillige gode bestande af bækørred, der gør dem til mange danske og udenlandske lystfiskeres foretrukne fiskested.

Søfiskeriet er varieret med gedde, aborre, sandart, ørred og fredsfisk. Se flere mulige søer og åer, der er gode til fiskeri.

Teglværkssøerne

Sø- og åfiskeri

Foto: Enjoy Nordjylland

Se de steder du kan fiske i Nordjylland

FAQ

For at kunne fiske i offentligt tilgængelige fiskevande skal alle mellem 18 og 65 år have et gyldigt fisketegn. Der er også private fiskevande i Danmark, hvor fisketegnet ikke gælder, men andre særlige regler.

Læs mere om fisketegn og regler for lyst- og fritidsfiskeri

Man må fiske i alle de offentligt tilgængelige farvande, såvel som private fiskevande, hvis man overholder de regler, der er for området.

Inden du starter dit fiskeri, er det vigtigt, at du har undersøgt fredningsbælterne i nærheden af fiskevandet.

På kortet ovenover kan du se en række fiskevande (Offentlige og private) samt fredningsbælter. Læs mere om fredningsbælterne her

Der er for en lang række fiskearter indført både et mindstemål, og/ eller en fredningstid, for at opretholde bestanden og beskytte dem i den periode hvor de er samlet for at gyde.

Læs mere om mindstemål og fredningstider her

Mød os her: