Cyklister kigger over mark

Guidede cykelture på Hærvejen skaber forretning

8.7.2021
Foto: Daniel Villadsen

Virksomheden Aalborg Tours har lanceret et koncept for guidede cykelture på Hærvejens historiske nordøstlige del (Frederikshavn – Sæby) udviklet i samarbejde med Destination NORD. 

Hærvejen er en flere hundrede km lang vandre- og cykelrute, der løber ned gennem Jylland. I gamle dage var Hærvejen en stor hovedfærdselsåre – i dag en rekreativ rute tæt på naturen og historien. Hærvejens historie kan dateres tilbage til 1600-tallet og er et led i pilgrimsruten hele vejen fra Tronheim i Norge til Santiago de Compostela i Spanien. 

Området langs den nordøstlige del af Hærvejen fra Frederikshavn mod Aalborg byder både på imponerende natur, interessant historie, eventyrlige skove og adskillige attraktioner undervejs. Men der har manglet muligheder for at komme ud at opleve det hele fra Hærvejen gennem aktører, som tilbyder koncepter, der gør det hele tilgængeligt for turisten. 

Nu har Aalborg Tours og ejer Kenneth Pinsker, som i en årrække har arbejdet med oplevelser i Aalborg, lanceret et koncept for guidede cykelture til voksne og børn, hvor man både får stillet cykel og cykelhjelm til rådighed, og hvor alle kan være med, da turen foregår i roligt tempo. Målet er netop at skabe oplevelser med udgangspunkt i Hærvejen, hvor der kan opleves imponerende natur, panoramaudsigt over Frederikshavn og Hirsholmene med kig til både Sæby og Skagen, Bangsbofortet og jernaldergravpladsen Donbæk.

Hærvejen repræsenterer en gruppe af vidunderlige, eksisterende potentialer i vores destination, som kan danne grobund for bæredygtig forretning – hvis det kan lykkes at skabe rentable kommercielle tilbud.