Aalborg Havnefront

Aalborgs fede Instagram spots

Foto: Patrick Bo Elkjær og Sofie Steensen Nielsen

Få det perfekte Instagram billede

Du kender det godt, du vil gerne have det perfekte billede til Instagram, men du ved bare ikke hvor de gode Instagram værdige steder er. Frygt ej for vi har fundet syv gode fotosteder i Aalborg. Find stederne selv eller prøv digital byvandring, der guider dig rundt. Hashtag dit billede med #visitaalborg, og så deler vi måske dit billede.

Mangler du inspiration til dit billede, så følg vores tips! 

#Aalborgkloster

Latinergyden

Foto:Visit Aalborg

Nu er det tid til at vise din historiske side frem! Aalborg Kloster er et kulturhistorisk sted, der ligger i Aalborg centrum. Klosteret fungerer både som social institution, samt beboelse bestående af 27 lejeboliger. Klosteret har bl.a. til formål at formidle dets historie omkring tidligere funktion som katolsk kloster, stiftshospital og katedralskole. Historie vil skinne igennem på dine billeder af dette sted og med springvand, klosterkirke og smuk arkitektur er det perfekte billede sikret. 


Tip: Gå langs klosterets havemur ned i latinergyden, og tag et billede ved den smalle og skæve sti belagt med brosten. 

#Aalborgtårnet

Aalborgtårnet

Foto:Enjoy Nordjylland

Foto:Destination Nord

Hvis du elsker god udsigt, er du kommet til det rette sted. 105 meter over havets overflade finder du nemlig den bedste udsigt til det perfekte billede. Tag i Aalborgtårnet og nyd udsigten over hele byen fra alle vinkler. På en skyfri dag kan du se ud til Hals Barre Fyr, så hold godt øje. Udover den gode udsigt findes restauranten, hvor du kan spise, mens du nyder den gode udsigt. Det perfekte billede er både sikret oppefra, men også nedefra med selve tårnet i linsen. 


Tip: Stil dig under tårnet med lidt afstand, så får du det smukkeste lys som baggrund til dit billede af tårnet. 
 

#Fjordbyen

Fjordbyen

Foto:Visit Aalborg

Nu skal du finde kameraet frem, for du er kommet til et helt unikt sted. Fjordbyen ligger ved fjorden i Vestbyen og er bestående af 122 selvbyggede skure beboet af forskellige mennesker. Skurerne er præget af farver, forskellighed og rummelighed for alle. I fjordbyen finder du kulturcentret, som er et samlingssted for både beboere og folk udefra, så du er også velkommen. Det er et sted, hvor alt fra fest til dagligdags hygge finder sted. Om det er de farverige huse, hyggelig stemning eller smuk udsigt over fjorden du vil fange på et billede, så er dette stedet.  

Tip: Stil dig ud til fjorden og få så mange farverige og skæve skure med på dit billede som muligt.
 

#Hjelmerstald

Julepynt i Hjelmerstald i Aalborg

Foto:Reiselykke

Elsker du også nostalgi? Du er nemlig kommet til Hjelmerstald, som er en gade i Aalborg præget af unikke og smukke byhuse. Gaden ligger centralt i Aalborg midtby og emmer i den grad af hygge! Gaden hedder Hjelmerstald, fordi den tidligere var fyldt med hestestalde. I dag er de unikke, smukke og farverige huse benyttet til beboelse, og er et attraktivt sted for turister og bloggere at tage billeder. 


Tip: Stil dig midt i gaden og få smukke huse i flere farver med på dit billede. 
 

#Musikkenshus

Musikkens Hus

Foto:Visit Aalborg

Nu er det tid til at vise din arkitektoniske side frem! Ved fjorden finder du Musikkens Hus, hvor du kan høre dejlig musik og se smuk arkitektur. Udover det smukke ydre tegnet af Coop Himmelb(l)au, rummer huset bl.a. fem scener, fire koncertsale, restaurant og undervisningslokaler fordelt på 20.000 m2. Restaurant Musikkens Spisehus kan du både besøge som koncertgæst, men du kan også komme fra gaden og nyde maden. Hvis det perfekte billede skal emme af flot arkitektur, lækker mad, god udsigt eller spændende musikoplevelser er dette stedet. 


Tip: Stil dig ned til havnekanten og få alle specielle og smukke detaljer på bygningen med på dit billede. 
 

#Sallingrooftop

Salling Rooftop

Foto:Salling

Kig godt efter og nyd udsigten for du er nu kommet til Salling Rooftop, der har en fantastisk udsigt. I toppen af Salling ligger Salling Rooftop, der består af både café og skysbar kombineret med udsigt over hele Aalborg by, der også er et besøg værd. Der er udsigt til det perfekte billede fra alle vinkler, men hvis du er frisk på en udfordring findes en skywalk lavet af glas i 30 meters højde, der kalder på et billede hvis du tør.  


Tip: Stil dig ud på glasset, hvor der er udkig ned til Algade og tag et billede af tagtoppene fra 30 meters højde.  
 

#Streetfood

Street Food engel

Foto:Katrine Pedersen

Hvis ikke du allerede var sulten, så bliver du det nu, for du er kommet til Aalborg Streetfood – The Lighthouse ved fjorden i Vestbyen. Streetfood markedet består af 17 forskellige foodtrucks med mad fra hele verden. Du kan både få gode billeder af maden, de forskellige food trucks og smuk udsigt over Limfjorden. Udover dette kan du prøve at være en smuk streetfood engel for et øjeblik, og du kan endda forevige det med et billede.   


Tip: Find den lyserøde væg med englevinger og tag et billede som engel.