©  Foto:

Urtehaven

Urtehaven i Nørresundby – et stykke historie i det grønne. Lige nord for fjorden ligger Aalborgs naboby Nørresundby, hvor du finder Urtehaven - en oase med mere end 300 forskellige medicinske urter

Urtehaven blev første gang åbnet for offentligheden i 1977, hvor haven blev en fusion mellem det gamle og det nye, det historiske og det moderne. Mange af planterne er valgt pga. deres medicinske virke. Stadigt mange planter er valgt pga. af deres udseende, duft og andre aspekter, som også gør, at mange af planterne er giftige. Derudover er nogle af træerne, buskene og blomsterne valgt pga. deres eksotiske natur. Selve haven er fordelt i bede rundt omkring på de 11.000 m2.

I 2017, 50 år efter havens åbning, var der behov for gennemgribende fornyelse og Urtehavens udendørsfaciliteter. I den ombæring blev havens design og funktioner gen-konceptualiseret, så man i dag har en velfungerende harmoni mellem det gamle og det nye.

Haven er handicapvenlig, både med fokus på synshæmmede og bevægelseshæmmede, da haven er en oplevelse for alle sanser. Haven er også udstyret med bænke og borde, så der er rig mulighed for at nyde et måltid i haven.

Et stop på snapseruten

Udover alle de smukke og velduftende planter er Urtehaven et stop på Snapseruten. I forbindelse med Urtehaven, vil man også komme til at støde på Raschgården, Pibemagerhuset og Brohuset, som alle er en del af Sundbys Samlingerne, som alle er et besøg værd. Det er nemt og belejligt at komme til Urtehaven. Du kan både tage bilen, cyklen, gåben eller med bybus, nummer 13 mod Uttrup Nord.

læs mere om Urtehaven i Nørresundby her...