©  Foto:

Lundby Krat - lejrplads

Lundby Bakker og Lundby Krat er naturskønne skovområder beliggende syd for Aalborg. Området med Lundby Bakker og Lundby Krat blev fredet i 1960.

Lundby Bakker

Lundby Bakker er stærkt kuperet med smalle dybe kløfter og stejle skrænter. De højeste punkter er Alsbjerg og Risbjerg på henholdsvis 73 og 83 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt over Himmerland.

Siden 1800-tallet har Lundby Bakker været et udflugtsmål. I dag er der mange aktiviteter som rollespil, mountainbike og det årlige ”Lundbyløbet”. I første halvdel af 1900-tallet var Lundby Bakker overdrev- og lynghedearealer. I dag er området vokset til med skov. Svampeinteresserede kan i efterårssæsonen samle mange svampe. 

Lundby Krat
Lundby Krat består af gammel græsningsskov med eg og bøg. Lundby Krat har siden 1992 været udlagt som urørt skov - dvs. et område, hvor der ikke foretages nogen egentlig drift. Træerne får lov til at dø af ælde og blive liggende, hvor de vælter.

Lejrpladsen
Lundby Bakkers lejrplads indeholder bålplads og 4 shelters med plads til 20 personer. Der er dog ikke adgang til toilet og vand.

Lejrpladsen forvaltes af Aalborg Kommune. Det er gratis at benytte lejrpladserne, men du må højst overnatte 2 nætter ad gangen på den samme plads. Du må også gerne slå dit eget telt op på pladsen.

Pladserne benyttes efter først til mølle princippet. Du kan derfor ikke booke plads på forhånd.