©  Foto:

Kitesurfing på Læsø - kitespot Stokken

Læsø er et mekka for kitesurfere, og området ved Stokken sydvest for Vesterø trækker hvert år mange kitesurfere - især i uge 39 til årets Kite Camp på Læsø.

Stokken på Læsø - top kitespot

Et virkelig fantastisk sted, cirka 4 km fra Vesterø Havn - når vinden er sydlig til vestlig. Stokken er en kanal, ca. 2 km lang og ca. 100 m bred, og når vinden er i den rigtige retning, ultra lavt vand (0-150 cm)

Der er ultra fladt vand og god stabil vind og ingen sten. Spottet er en rende som er ca 2 km lang og 100-150m bred med en indsø i hver ende med vand til lidt op over knæene de fleste steder, men også store områder med dybere/lavere vand men det er utroligt nemt og se hvor det er.

Området er til alle surfere men det er bedst hvis man har rimelig kite-control og kan stå fint på brættet, da der ikke er så bredt alle steder. Der er utrolig gode lauch og landingsforhold.

Stokken er ofte hjemsted for rigtigt mange kitesurfere, især i uge 39, hvor Læsø Kite Klub afvikler sin altid udsolgte Kitecamp med mere end 100 kitesurfere fra det meste af norden.

Området mellem Læsø og Stokken er som skrevet et fantastisk sted, og er blandt andet populært, fordi man kan få nogle utroligt lange løb - ofte flere kilometer. Der springes også, hvis vinden er til det, og i 2021 kunne danske Rasmus Frejlev sætte ny højderekord på Stokken - en tysker havde den tidligere med 20,5 meter, men i uge 39 i 2021 trak Rasmus sig op på 21,9 meter!