©  Foto:

Kitesurfing på Læsø - kitespot Flaget

Flaget, revet eller Rønnerrevet - kært barn har mange navne, men det lavvandede område mellem Vesterø Havn og det rev, som går ud til Nordre Rønner er et favoritsted for Læsøs kitesurfere.

Flaget på Læsø - top kitespot

Ligger lige øst for Vesterø Havn og kan bruges i vindretning fra SV til Ø, men N og NØ foretrækkes. Spottet er meget begyndervenligt med sit store område med fladt vand og en vanddybde på 20-100 cm.

Flaget er det største og mest benyttede spot på Læsø af de lokale surfere. Spottet ligger lige øst for Vesterø havn og kan næsten bruges i alle vindretninger og af alle surfere. Spottet er meget begyndervenligt. Selve Flaget er en lang revle som går ca 5 km ud i vandet til øen Ndr. Rønner det flade vand starter ca 3 km før revlen i vestlig retning hvilket gør at der er meget fladt vand og utrolig stabil vind. Der er lidt sten som heldigvis nemt kan spottes og ikke rigtigt er der hvor vi surfer, vanddybder er ca 75 – 100 cm. Forholdene til lauch og landing er lidt forskellige efter hvor du vil starte men ok de fleste steder.