skip_to_main_content

Hals Museum

Hals Museum er en del af Nordjyske Museer og ligger på den historiske skanse i Hals. På Hals Museum fortælles Hals bys historie, hvor Limfjorden og havet har spillet en vigtig rolle.

Selve museet ligger inde på Hals Skanse, som er et gammelt fæstningsværk fra renæssancen. Skansen er et helt unikt levn, da den er den eneste enkelt-skanse i Danmark fra denne periode.

I dag er kun resterne tilbage i form af voldgrav, volde, krudtkammeret fra 1600-tallet og tøjhuset fra år 1800, men i museets udstillinger fortælles historien om skansens opbygning og historie i krig og fred gennem tiden, fra anlæggelsen i 1625 til nedlæggelsen i 1848.

Hals under 2. verdenskrig

Museet indeholder desuden fortællingen om Hals under 2. verdenskrig, da skansen fungerede som hovedkvarter for den tyske øverstkommanderende på egnen i 1940-1945.

Fra karantænestation til museum

Efter nedlæggelsen af skansen i 1848 overgik skansen til forskellig brug, såsom karantænestation og kommunekontor indtil skansen i 1972 blev til museum.

Oplevelser på Hals Skanse

Hals Skanse er vært for en masse aktiviteter i løbet af året, bl.a. kan du i juli måned se Skansespillets udendørs musical og der er forskellige aktiviteter for børn og voksne i både påske-, sommer- og efterårsferien.

Læs mere om Hals Museum ved Aalborg Kyst…  

Hals Museum er en del af Nordjyske Museer.