Voergaard Slot

Tag på opdagelse inde i landet

Foto: Mette Johnsen

Der er både idyl og feriestemning, hvis du tager lidt væk fra kysten og ind i landet, hvor kunsten og kulturen blomstrer, og der er masser
at opleve. Her får du fire gode bud på en sjov landkrabbetur!

En tur i tidsmaskinen på Dorf Møllegård

Der er skruet op for idyllen på museet Dorf Møllegård. Når du træder ind i de gamle stuer, er det som at træde ind i en hverdag for 100 år siden. Her må du gerne sætte dig til rette i de gamle møbler, mens du får en god historie om gamle dage. Husk at knipse et billede eller to af den smukke bindingsværksmølle – og hold øje med aktuelle arrangementer på Dorf Møllegårds hjemmeside.

Fortiden spøger på Voergaard Slot

Et af de helt store trækplastre i området er Voergaard Slot. Her kommer du på spektakulær rundvisning i de franske stuer, der oser af dekadence og en helt anden livsstil. Her er uvurderlige kunstskatte og kongelige antikviteter – og som ethvert andet slot, er Voergaard fyldt med uhyggelige spøgelseshistorier, der både imponerer og skræmmer. Godt fyldt op af royale oplevelser, kan I passende afslutte med et besøg i Voergaards butik og café, der tilbyder godt til ganen og gode fund.

Dronninglund Kunstcenter

Foto:Dronninglund Kunstcenter

Oplev kunst i skoven på Dronninglund Kunstcenter

Gå på opdagelse på Dronninglund Kunstcenter, og oplev alt fra fantasy art til svensk billedhuggerkunst og værker med Nordens lys i centrum. Når sulten melder sig, så slå dig ned i kunstcenterets hyggelige café, hvor du kan nyde lette frokostretter, kaffe og kage. Har du appetit på mere, så kig ind i den fine galleributik med unika fra diverse kunstnere. Når du er færdig med kunst og trænger til lidt frisk luft, så smut ud i den omkringliggende skov – Dronninglund Storskov – med højt til trækronerne og masser af fuglefløjt.

Skyl efter med et godt glas vin på Nygårdsminde Vingård

Timerne løber af sted, når du har det sjovt – og det har du på Nygårdsminde Vingård. Kom i zen fra morgenstunden med en omgang yoga, spil parkgolf med hele familien, og besøg vinmarkerne – hvor du kan smage på vinen, der produceres på stedet. Og så kan du selvfølgelig købe en flaske eller to af favoritdruerne med hjem.