Rhododendronparken

Brønderslev - en blomstrende by

Foto: Diana Aud

Brønderslev er en moderne købstad, en by med en særlig historie og massevis af muligheder. Her kan du tage på shopping i det rige butiksliv, smage på Vendsyssel på et af de mange spisesteder, eller opdage den smukke Rhododendronpark - og meget mere.

Brønderslev er en moderne købstad og oplagt, når I trænger til en pause fra friluftslivet. Her kan I tage på shopping i det rige butiksliv, nyde smagen af Vendsyssel på et af de mange spisesteder eller udforske byens spændende gallerier og specialbutikker. Er I interesserede i kirkekultur, så er både Brønderslev Ny- og Gamle Kirke et besøg værd. Sidstnævnte er opført i 1150 af granitkvadre og har altertavle og prædikestol i renæssancestil fra ca. 1600. Nord for kirken findes en særpræget skovkirkegård, der er enestående i Danmark.

Blomster til alle

Byens unikke kendetegn og varemærke er Hedelund Rhododendronpark, i daglig tale kaldet Rhododendronparken, der med mere end 10.000 planter er Nordeuropas største af sin slags. Her kan man i maj og juni opleve et orgie af farver og dufte, når mere end 130 sorter står i fuldt flor.

Parken blev anlagt i 1994 i en allerede eksisterende park fra 1890, så i dag kan man slappe af under 100 år gamle bøgetræer. Nyde sin medbragte kaffe eller madkurv og synet af den store sø med sine hvide broer og mange ænder og svaner.

Det skal du se i Brønderslev

Liste
Kort
Grindsted Plantage
Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Grindsted Plantage

Grindsted Plantage er en bynær plantage ved Brønderslev, som byder på gode gåture og unikke naturoplevelser.

Læs mere
Shopping i Brønderslev
Foto: Brønderslev Erhverv & Turisme

Shopping i Brønderslev

Brønderslev by er det perfekte sted til en hyggelig dag med shopping. Her finder du et stort udvalg af dagligvarebutikker, tøjbutikker, spisesteder, isenkræmmere og meget mere.

Læs mere