Kajaksejlads ved Hals strand

”Vand & Waders”: Infomøde i Sæby, Hals og Asaa om ny, stor fælles event på Kattegatkysten

17.4.2023
Foto: Kjetil Løite

Foreninger, ildsjæle, forretningsdrivende og alle andre med interesse for at skabe liv og aktivitet i lokalområdet til glæde og gavn for turister og lokale inviteres nu til et infomøde. Kattegatkysten får nemlig en stor, fælles event i 2023, der skal samle og løfte forskellige aktiviteter.

Under navnet ”Vand & Waders” får Kattegatkysten i 2023 en ny, stor event, der skal være for alle. Det hele skal løbe af stablen i sensommeren og gentages årligt. Indholdet i eventen bliver små og store lokale aktiviteter, der til sammen bliver en større event. Aktiviteter kan fx være alt fra krabbefiskeri til kajaksejlads – bare det finder sted langs, i, ved eller under vandet. Eventen centreres om byerne Sæby, Asaa og Hals og har som sideformål at styrke lokalområdernes foreninger, ildsjæle og andre gode kræfter ved at samle aktørerne i en fælles ramme.

- Formålet med eventen Vand & Waders er at skabe mere liv og aktivitet ved kysten og i kystbyerne. Når der sker forskellige aktiviteter i en kystby, er det med til at trække folk til - både lokale, folk fra nabobyer og andre områder og turister, der holder ferie i fx feriehuse og på campingpladser. Eventen skal skabe dejlige oplevelser for store og små, der skaber gode minder, forlænger hovedsæsonen og giver lyst til at komme igen, forklarer Helene Christensen fra Destination NORD, som er en af kræfterne bag Vand & Waders.

På infomøderne vil teamet bag Vand & Waders hos Destination NORD fortælle, hvordan de vil skabe rammerne for eventen og markedsføre de lokale aktiviteter.

I månederne efter infomøderne i kystbyerne vil der være mulighed for at melde en aktivitet ind til Destination NORD.

Alle kan byde ind med en aktivitet, hvad enten den er målrettet børn, unge, familier, par, singler eller seniorer. Det kan fx være aktiviteter omkring lystfiskeri, sankning, ridning, krea, bålmad, naturformidling, vandsport, leg, musik, mindfulness eller noget helt andet. Det vigtigste er, at man er klar på at løfte eksekveringen. Til gengæld stiller Destination NORD de samlende rammer til rådighed og markedsfører dem under paraplyen ”Vand & Waders”, når de mange aktiviteter løber af stablen samtidig ned langs Kattegatkysten i de sidste uger af august.

 

Fakta om infomøderne og om Vand & Waders:

  • Der holdes infomøde i Mariehuset i Sæby 20. april, på Lodsvej 27 i Hals den 24. april og i Havnehuset i Asaa den 26. april. Alle tre infomøder kl. 18.30-20.00.
  • Alle kan byde ind med en stor eller lille, gratis eller betalt aktivitet, så længe man er klar på selv at eksekvere den. Destination NORD skaber de samlende rammer for eventen og markedsfører de mange store og små aktiviteter under paraplyen ”Vand & Waders”.
  • De eneste krav til aktiviteter er, at de finder sted langs, ved, i eller under vandet – det kan fint være i en nærliggende skov eller andet naturområde eller inde i kystbyerne.
  • Tilmelding til møderne skal ske til Mikkel Christensen på mchr@destination-nord.dk

 

For yderligere information, kontakt venligst:  
Helene Amter Christensen, Destination NORD, tlf. 22 64 87 44, hac@destination-nord.dk 

Om Destination NORD:

Destination NORD er sammen med de øvrige 18 destinationsselskaber i Danmark sat i verden for at arbejde professionelt med turismefremme og dermed skabe omsætning og jobs inden for turisme- og oplevelsesøkonomien. Destination NORD er destinationsselskabet for Frederikshavn, Læsø, Brønderslev og Aalborg Kommuner.