Familie i Lille Vildmose

Nye tal: Glade og tilfredse gæster

8.12.2022
Foto: Nicolas Cho Meyer

Destination NORD har fået foretaget en rundspørge blandt turister, der har gæstet destinationen i 2022, fortrinsvis besøgende i Frederikshavn Kommune. Og det er meget, meget glade gæster.

Undersøgelsen, som er foretaget af analysebureauet Wilke for Destination NORD, bygger på interviews udført i perioden april-september 2022.

Den viser bl.a., at turisterne primært tager på ferie i området som par og uden børn. 36 % af de adspurgte rejser nemlig som par uden børn, mens de øvrige rejser som grupper af tre eller flere.

De kommer især hertil for at slappe af, for at prøve noget nyt og for at få ny inspiration. De vil gerne ud at spise, besøge strande og kyster, og så vil de ud at gå ture og opleve de lokale bymiljøer. Det er aktiviteter, som fylder langt mest i rejseprogrammet for de fleste turister.

Meget høj tilfredshed

Hele 95 % af turisterne i undersøgelsen erklærer sig tilfredse eller meget tilfredse med opholdet. Det samme gælder 98 % af dem, der rejser uden børn. Det er – udover at være den største – også den mest tilfredse målgruppe i undersøgelsen.

Gæsterne er særligt tilfredse med stand, kyst og natur, information og skiltning om begivenheder, attraktioner og seværdigheder samt fysisk tilgængelighed til oplevelser i området med fx offentlig transport, veje og stier. Men også det generelle serviceniveau, attraktioner og seværdigheder samt overnatningsstederne scorer højt på tilfredshed.