Efterår på stranden

Nye overnatningstal indikerer et godt efterår

15.12.2021
Foto: Nicolas Cho Meier

Overnatningstallene for oktober måned er netop tikket ind, og de vidner om vækst i antallet af turister, der har gæstet Nordjylland i efteråret. Samlet er der en fremgang på 26,5 % i forhold til oktober måned i normalåret 2019. Selv over en mangeårig periode er det rekord.

Med et sløvt forår og en lunken sommer har det meste af 2021 turismemæssigt ligget under niveau med tiden før corona. Men med de nyeste overnatningstal fra Danmarks Statistik lysner det.

Oktober har med knap 220.000 overnatninger i alt nemlig været en rigtig god måned for både hoteller og feriehusudlejere i Destination NORD (Frederikshavn, Læsø, Brønderslev og Aalborg kommuner). I forhold til 2019 har der været 17,2 % flere overnatninger på hoteller, og i udlejede sommerhuse har der været 36,2 % flere overnatninger end i 2019.

- Dermed ser det faktisk ud til, at vi her i sidste kvartal reelt kan nå at indhente, hvad der ellers har været en lunken sommer stort set uden norske og svenske gæster, siger direktør i Destination NORD, Tonny Skovsted Thorup. - Udover en flot september og en oktober, hvor hotellerne endelig begynder at komme på niveau igen, har vi også stærke indikationer fra overnatningsstederne om, at november har været endnu en god måned. Og vi ser rekordmange feriehusbookinger for årets sidste uger.

For at indhente normalåret 2019 mangler der ca. 300.000 overnatninger i Destination NORD i årets sidste to måneder (overnatningstal for november er endnu ikke opgjort), og det er realistisk, at det kan indhentes.

Flest danske og tyske hoveder på puderne

Det er fortsat især de danske gæster, som fylder i statistikken, med 32 % flere danske overnatninger i oktober ’21 end i oktober ’19. Derudover har 2021 generelt været et godt år ift. tyske turister, og det gælder også oktober måned med hele 52 % flere tyske overnatninger end i oktober ’19.

Antallet af norske og svenske overnatninger ligger i oktober stort set på niveau med 2019. Det skal dog ses i lyset af en sommer, hvor de stort set udeblev. Så alt i alt er det særdeles godt nyt, at vores skandinaviske brødre har fundet vej tilbage til Nordjylland igen i efteråret.