Lille Vildmose

Nu kan nordjyske turismeaktører få hjælp til at komme igennem coronakrisen

3.12.2020
Foto: Destination NORD

Efter et udfordrende 2020 kan de nordjyske turismeaktører nu se frem til en lysere fremtid. Snart skyder Destination Nord nemlig projektet Instant Green Tourism i gang, som skal bidrage til at sætte skub i omsætningen og den grønne omstilling hos det nordjyske turismeerhverv.

Hjælpende hånd til udvikling af bæredygtige koncepter

Nu lyder startskuddet til Destination Nords nye projekt Instant Green Tourism, og arbejdet med at hjælpe den nordjyske turisme videre efter et udfordrende år er således gået i gang. Gennem projektet, som er støttet med 2 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fra puljen til lokale og tværgående turismeprojekter, skal destinationens turismeaktører udvikle og teste bæredygtige koncepter og nye forretningsmodeller på tværs af forretningsområderne kyst- og naturturisme, erhvervs- og mødeturisme samt storbyturisme.

- Corona har medført en markant ændring i gæsternes adfærd, som det er afgørende, at turismeerhvervet formår at imødekomme. Det er særligt tryghed og natur, som gæsterne efterspørger efter corona, men også bæredygtige løsninger er i høj kurs. Den ekstraordinære situation har altså skabt et akut behov for at tænke nyt og omstille sig til nye forretningsvilkår, og vi er glade for at kunne hjælpe denne omstilling på vej i turismeerhvervet gennem Instant Green Tourism, siger direktør i Destination Nord, Tonny Skovsted Thorup.

Rådgivning fra eksperter

Turismeaktørerne kan se frem til at deltage i fire temamøder for hvert forretningsområde, hvor de blandt andet kan forvente rådgivning fra eksperter inden for forretningsudvikling, bæredygtighed, turisme, forbrugertrends og digitalisering. På det første temamøde, som løber af stablen først i januar, skal aktørerne desuden opstarte en idéudvikling med et bæredygtigt afsæt, som skal løbe frem til sommeren 2021. Netop bæredygtig idé- og produktudvikling ser man frem til at styrke hos Lille Vildmosecenteret i Dokkedal, som er en af de turismeaktører, der allerede har tilmeldt sig projektet:

- Vi glæder os til at udvikle idéer her i Nordjylland, så vi sammen kan blive en endnu mere bæredygtig og grøn destination. Vi forventer nemlig, at der er rigtig mange både danske og internationale turister, der vil søge mod bæredygtige og grønne destinationer i fremtiden, fortæller Bo Gregersen, som er direktør på Lille Vildmosecentret.

Styrker netværk blandt turismevirksomhederne

På temamøderne kan deltagerne desuden forvente at få et tæt samarbejde med andre nordjyske turismevirksomheder, og det har blandt andet været motivationen for at deltage hos Museum for Forsyning og Bæredygtighed i Brønderslev:

- Jeg ser i høj grad frem til at samarbejde med andre aktører, som også drømmer om at booste den grønne omstilling i turismen. Jeg forventer, at det vil styrke mit netværk på tværs af regionen, for det kommer i sidste ende vores gæster til gode, fortæller Anne Provst, som er museumsdirektør hos Museum for Forsyning og Bæredygtighed.

Temamøderne i regi af Instant Green Tourism bliver afviklet på udvalgte steder i Destination Nord, og det er gratis for virksomheder i Destination Nord at deltage.

Fakta om Instant Green Tourism

  • Projektperiode: 3. august 2020 - 31. juli 2021
  • Projektpartnere: Erhvervshus Nordjylland, Aalborg Kommune – Center for Grøn Omstilling, Energibyen Frederikshavn, Arena Nord Frederikshavn, Aalborg Kongres- og Kulturcenter

For yderligere information, kontakt venligst: